info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Osman Tabak`ın Eserine Büyük Vefasızlık

Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat göreve geldiğinde, Süleymanpaşa’nın çehresini değiştireceğiz” demişti.

O günden günümüze kadar tek yapılan, sahilde Tekirdağ Sakatlar derneğine Âdem Dalgıç tarafından tahsis edilen çay bahçesini yıkmak ve yine Tekirdağ sakatlar derneğine tahsis edilen portatif dernek kulübesini almak olmuş, sahilde düzenleme yaparak sakatlar derneğinden aldığı portatif kulübeyi Süleymanpaşa zabıtasına tahsis etmek olmuştu.

Rahmetli Osman Tabak zamanında Rüstem Paşa Camii altından sahile inilen merdivenleri restore etmiş, araya köprü ve su şelalesi oluşturmuştu. Tekirdağ olan merkez, Süleymanpaşa olduktan sonra, Süleymanpaşa belediyesi döneminde şelale gibi akan suların kesilmesi bir yana, ilgisizlik ve bakımsızlıktan Osman Tabak’ın mirası bu eser kötü bir görüntü oluşturdu. Rüstem Paşa Camisine ve Rüstem Paşa çarşısındaki kafeteryayı ziyaret edenler, “Rahmetli Osman Tabak ve yine CHP’Lİ Âdem Dalgıç zamanında bu merdiven şelalesi bakımlı ve çalışır haldeydi.

Ekrem Eşkinat başkan olunca, bu merdiven ve şelale çürümeye bırakıldı. Vefat eden bir başkanın mirasına böyle mi vefasızlık yapılır?

 

Eğlenceye para harcamaktan çekinmeyen Süleymanpaşa belediyesi, bir merdiveni mi restore edemiyorlar?

Eşkinat yapmıyor bari Kadir başkan yapsın.” Diyorlar.

Bu merdivenlerin restore edilip edilmeyeceği, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin