info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel`den Macarlara Çağrı, Dostluğumuz Sözde Değil, Yürekten Olsun.

Macar Prensi 2.Ferenç Rakoczi’nin Türkiye’ye gelerek bu ülkeyi ve Tekirdağ’ı vatan edinmesinin 300. Yılı dolayısıyla, Macaristan meclisinin Türk-Macar dostluk derneği başkanı Atilla Tilki, Macaristan meclisi Türk Macar dostluk derneği üyesi Istvan Apati,Macaristan meclisi dış ilişkiler müdürlüğü daire başkanı Lajos Kohari,Macaristan İstanbul başkonsolosu Laszlo Keller, Başkonsolos yardımcısı Tamas Torma,Macaristan başkonsolosluğu diplomatı Anna Bihari ve Konsolosluk tercümanı Helga Karakaya Tekirdağ Türk-Macar dostluk derneği ev sahipliğinde Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Dostane geçen ziyarette, Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel çarpıcı ifadelerde bulundu. Türk - Macar dostluğu için her zaman gerekli adımları atmaya hazır olduklarını ve ikili ilişkilerle Tekirdağ ile Macaristan arasında kültürel, ekonomik ve dostluk bağlarını pekiştirme arzusunda olan Tekirdağ halkının bu iyi niyetli dostane yaklaşımına aynı şekilde yaklaşılmasını isteyen başkan Yüksel; “Bizler Türk milleti olarak, Tekirdağ halkı olarak, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, misafirperverliğimizi ve samimiyetimizi hem sözümüzle hem yüreğimizle ifade etmekteyiz. Son Kiraz festivalinde festivalin bir gününü Türk-Macar günü olarak ayırmamıza rağmen, Macar dostlarımızdan gerekli ilgi ve alakayı göremedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Macar Cumhurbaşkanı arasındaki dostluk ve samimiyeti aynı oranda festivalde göremedik. Bunda benim yeni belediye başkanı olmamın acemiliğinin etkisi olduğu düşünülebilir. Fakat ben siyasetin içinden gelen biri olarak, siyasal ve bürokratik ikili, ilişkileri iyi bilen biriyim. Bizim Süleymanpaşa olarak Macar dostlarımıza kapımız da gönlümüz de her zaman açıktır. Aynı düşünceleri sizden de bekliyoruz.

300. YILLIK BİR DOSTLUĞU BİRLİKTE ZİRVEYE TAŞIMAK BİZİM ELİMİZDEDİR.

Bizim ilk Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği ulusal bayramımızda 23 Nisan’da Macar çocuklarını da en iyi şekilde ağırlayacağız. Sizleri de Süleymanpaşa şehrimizde her zaman ağırlamaktan onur duyarız. Sizden de bu konuda samimi bir yaklaşım bekliyoruz” Dedi.

Macaristan meclisinin Türk-Macar dostluk derneği başkanı Atilla Tilki, “Macaristan’da bizim de seçimlerimiz vardı. Bu nedenle heyet oluşturup sizleri ziyareti ancak gerçekleştirdik. Türk-Macar dostluğu büyük bir dostluktur ve ebediyen sürecektir. Bundan sonra iki ülke idarecileri olarak bu ilişkilerin güçlenerek artacağından şüpheniz olmasın. Yakın Zamanda kaybettiğiniz şehitleriniz için de sizlere başsağlığı diliyorum. Tekirdağ’ın-Süleymanpaşa’nın bizim için değeri büyüktür ve böyle bir şehrin bizim devlet büyüklerimize vatan olması da ayrı bir onurdur. Dostane ilişkilerimiz artarak sürecektir” Dedi.

Başkan Cüneyt Yüksel, Tekirdağ’ın bağlarında yetiştirilip şişelenen üzüm suyu, her ilçeyi anlatan yazılar bulunan çikolataları ve el işlemesi heybe ile birçok hediye takdiminde bulunarak ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyetin belediye ziyareti, Süleymanpaşa tarihi binada hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin