info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü 2019 Yılı Başta Olmak Üzere, Gelecek Yıllarda İş Sektöründe İstihdam Rotasını Belirleyerek, Başarılı ve Sistematik Çalışmalarına Devam Ediyor.

Tekirdağ İŞKUR istihdam planını şu şekilde belirlemiştir;

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Tekirdağ ilimizde 2018 yılı iş gücü piyasası araştırması yapılmış ve bu kapsamda 20 ve üzeri çalışanı olan bin 257 iş yeri ziyaret edilmiştir. Sektörlere göre incelendiğinde, hem Tekirdağ ilimizde hem de Türkiye genelinde, en fazla iş yerinin İmalat sektöründe olduğu görülmektedir. Bu sektörü Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaat sektörleri izlemektedir.

Araştırmada, ildeki her 100 iş yerinden 31’inde açık iş talebinin olduğu tespit edilmiştir. İl genelinde işverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi (Genel), Makineci (Dikiş) ve Plastik Mamuller İmal İşçisi iken; en çok aranılan ilk üç beceri ise Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Takım Çalışması’dır. İşverenlerin talep ettikleri elemanları ise en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanları aracılığı ile işe aldıkları görülmüştür. Araştırma kapsamındaki 20 ve üzeri çalışanı olan her 10 iş yerinden 4’ünün en az bir meslekte eleman temininde güçlük çektiği tespit edilmiştir.

Eleman temininde güçlük çekilen mesleklerde ilk üç sırada Makineci (Dikiş), Plastik Mamuller İmal İşçisi ve Beden İşçisi (Genel) meslekleri yer almaktadır. Tekirdağ ilimizde araştırma kapsamındaki işverenler, Mayıs 2018-Nisan 2019 tarihleri arasında istihdamlarının %23,8 oranında artmasını öngörmektedirler.

En fazla net istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret’tir. İl genelinde net istihdam artışının en fazla Beden İşçisi (Genel), Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) ve Makineci (Dikiş) mesleklerinde olması beklenmektedir. Gelişen teknoloji, mal ve hizmet üretim süreçlerini değiştirmektedir.

Bu değişim iş gücü piyasalarına da yansımakta olup iş gücünden talep edilen nitelik ve beceriler her geçen gün değişmektedir. Üretim süreçleri ile iş gücü arzının niteliklerinin uyumlu bir biçimde değişmesi etkin bir iş gücü piyasasının oluşması için oldukça önem arz etmektedir"

Kaynak : Murat Ürtekin