info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kiraz Festivali`nin 53` cüsü Çoşkuyla Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 53. Uluslararası Kiraz Festivali Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleşen kortej ile başladı.

Tekirdağ Valiliği önüne doğru yürüyüşe geçen kortejde büyük bir coşku ve renk cümbüşü yaşandı. Valilik önünde okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu yaptı. Kaan Gaytancıoğlu konuşmasında Türkiye'nin kiraz üretiminde dünyada birinci, ihracatında ise üçüncü sırada olduğunu belirterek, " Kiraz, Tekirdağlılar için lezzetli bir meyve olmanın yanında önemli bir geçim kaynağıdır." dedi.

Festival etkinliğinde bir diğer konuşmayı yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak " Tekirdağ Uluslararası 53. Kiraz Festivali'ni kutluyoruz. Aslında bu festivalin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerekiyor. 1961 yılında sivil toplum hareketi olarak Kiraz Cümbüşü olarak başlayan festivalin bugün geldiği nokta gurur vericidir" dedi.

Festival etkinliğinde son konuşmayı ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Vali Ceylan konuşmasında "Kiraz, Tekirdağ'ın tanıtılmasında ve festivalin devam etmesinde çok önemli bir ürün. Uluslararası Kiraz Festivalinin bugüne gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Uluslararası Kiraz Festivali'nin ateşi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve tüm protokol üyeleri tarafından 53'üncü kez yakıldı.

Edirne Bando Takımı, Lüleburgaz Trampet Takımı ve Halk Oyunları Gösteri Gruplarının renk kattığı festivalde Tekirdağlı vatandaşlar festival coşkusunu doya doya yaşadı.

53. Uluslararası Kiraz Festival etkinliğini bitiminde Başkan Kadir Albayrak ve beraberindeki ekip Namık Kemal Evi'ne geçerek burada Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Mehmet Sezer adına yapılan heykelin açılışını gerçekleştirdi.