info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü Öğrencilerin Sağlığını da Düşünüyor

Tekirdağ sağlık müdürlüğü,okul çağına gelmiş öğrencilerin aşılarının yapılması gerektiği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada;

Okul Çağında Aşılama "Bağışıklama hizmetleri Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetlerinden biridir. Bağışıklama hizmetlerinde temel amaç; toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir. '' Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimi'' okul öncesi ve sonrasına yönelik olmak üzere iki farklı dönemi içermektedir.

Ülkemizde okul çağı öğrencilerine Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında uygulanan Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimimize göre ; ilkokul 1. Sınıfta DaBT-İPA (Difteri, aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio Aşısı-Dörtlü Karma Aşı) ve KKK(Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak Aşısı) aşıları, ortaokul son sınıfta (8. Sınıfta) ise Td(Difteri- Tetanoz Aşısı) aşısı uygulamaları yapılmaktadır.

2017-2018 eğitim/öğretim döneminde anasınıfında KKK Aşısı uygulanan çocuklardan 2018-2019 eğitim/öğretim döneminde 1.sınıfta tekrar KKK Aşısı yapılmayacaktır. 2017-2018 eğitim/öğretim döneminde anasınıfında olup KKK aşısı uygulanmayan çocuklara ise 1. Sınıfta KKK aşısı uygulanacaktır. HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI . Okullar çocuklarımızın toplu ortamda bir arada bulunmaları açısından bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığının en yüksek olduğu mekânlardan biridir.

Bu yüzden okullarda bulaşıcı hastalıkları önleyici aşıların yapılması ve çocukların bu hastalıklara karşı korunması son derece önemlidir. Okul çağında yapılması gereken bu aşılar daha önce olunan aşıların pekiştirmesi niteliği taşıdığından dolayı mutlaka yaptırılmalıdır. Aşılar çok güvenilir maddelerdir. Üretim ve dağıtım aşamalarında çok sıkı kontrollerden geçmektedirler.

Aşıların yapılmaması gereken durumlar çok nadirdir. Kesin yapılmaması gereken durumlarda ilgili aşı uygulanmaz. Kesin yapılmaması gereken durumlarda ve önlem alınarak aşı yapılacak durumlarda aşı takviminin ne şekilde tamamlanacağına, takip eden hekim tarafından karar verilir. Geleceğimizin teminatı en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için rutin aşılarını yaptıralım, tüm aşı kampanyalarına katılalım. Unutmayalım ki sadece aşı uygulayarak her yıl 40-50.000 bebeğin ölümünü birlikte önlüyoruz.

Aşılar ile ilgili soru ve sorunlarınız için Aile Hekiminize veya bölgenizdeki İlçe Sağlık Müdürlük lerine başvurabilirsiniz TÜM ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI GÜNLER DİLEKLERİMİZ İLE…"Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin