info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Destekleriniz İle Kanseri Yeneceğiz.

Pembe Prenses Kanser Tarama Tırı Tekirdağ`da

Tekirdağ il sağlık müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,kanserle mücadele kapsamında Sağlık bakanlığına ait pembe prenses mobil kanser tarama tırının Tekirdağ'da, halkın hizmetine sunulduğu belirtildi.İl sağlık müdürü Cengiz Becerir yaptığı açıklamada; "Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünyada her yıl 13 milyon insan kansere yakalanmakta, 7 milyon insan kanserden ölmektedir.

Yapılan çalışmalar kanserin, ülkemizde gerçekleşen ölüm nedenleri içinde, kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını göstermektedir. Kanser ile mücadelede toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak için çalışılırken; en çok erken tanının hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekilmelidir. Erken tanı amacıyla kadınlarda kendi kendine meme muayenesinin öğretilmesi, meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserlerine yönelik tarama programlarının yaygınlaşması önemlidir. Bu tespitler, Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Kontrol Programının önemini ve gerekliliğini göstermektedir.

Bu kapsamda İlimizdeki Süleymanpaşa ve Çorlu KETEM’lerimizde eğitim, danışmanlık, farkındalık yaratma, sigara bırakma polikliniği ve hedef nüfusa yönelik olan toplum tabanlı kanser tarama çalışmaları ücretsiz olarak yürütülmektedir. İlimizde uygulanan Ulusal Kanser Kontrol Programı doğrultusunda daha fazla vatandaşımıza ulaşabilmek amacıyla Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü Mobil Kanser tarama Tırı (Pembe Prenses) 12 Kasım-30 Kasım 2018 tarihleri arasında 3 hafta süresince çalışan bayanlarımızın da faydalanabilmesi amacıyla Cumartesi, Pazar günleride dahil sabah 09:00 dan akşam 18:00 a kadar Çerkezköy Devlet Hastanesi Bahçesinde halkımıza hizmet edecektir.

Kapaklı İlçemiz, Ergene İlçemiz belli program dahilinde Kanser tarama tırına vatandaşlarımızı getireceklerdir. 40-69 yaş arası kadınlara mamografi, 30-65 yaş arası kadınlara HPV testi veya Pap-smear testi ile serviks kanseri taraması, 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlara gaitada gizli kan tetkiki ile bağırsak kanseri taramasının ücretsiz olarak yapılacağı Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Tırına tüm halkımızı davet ediyoruz.

Kaynak : Murat Ürtekin