info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Şehidini Uğurladı

Sakarya’da patlayıcı maddelerin nakledilmesinin ardından kontrollü olarak imha edilmesi amacıyla, kamyondan indirilmesi esnasında yaşanan patlama neticesinde şehit olan Tekirdağlı Jandarma Asb.Kd. Bçvş.Halil Tuna Akgöz, Memleketi Tekirdağ’da ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Valilik tarafından bir duyuru yapılmamasına rağmen yüzlerce kişinin katıldığı şehit cenazesine, İçişleri Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel,AkParti il başkanı Mestan Özcan, CHP il başkanı Zeynel Şener Saygın, İYİ Parti il başkanı Sertaç Alkaya, il Jandarma komutanı Albay Osman Kılıç, il Emniyet müdürü Mehmet Erduğan,il Sağlık müdür yardımcısı Zafer Soykırlı ve birçok bürokrat ile Tekirdağ ilçe belediye başkanları katıldı.

Şehit cenazesinde birçok jandarma ve emniyet mensubunun yanı sıra herhangi bir rahatsızlığa karşı ambulans da hazır bulunurken, Kızılay da vatandaşlara ikramlık ve maske dağıtımında bulundu. Törende Şehit astsubayın küçük oğlunun elini sürekli tutarak moral veren İçişleri Bakan yardımcısı Mehmet Ersoy’un yanı sıra, bayan astsubayların da şehidin eşi ve çocuklarının yanından bir an dahi ayrılmayarak destek olmaları, gözlerden kaçmadı.

Valilik önünde düzenlenen askeri törenin ardından, Rüstempaşa camisinde kılınan cenaze namazı bitiminde, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehidin tabutunu ilk sırtlayan kişi oldu. Kılınan cenaze namazı sonrası, şehit Jandarma astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Murat Ürtekin