info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Devletin Malını Satıyorlar

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık eski müdürü Zekeriya Sarıkoca’nın 2886 sayılı devlet ihale kanununu ihlalle sözde sazan yetiştirme projesi kapsamında kiraya verdiği göletlerde balık katliamı ve illegal ticaret devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi nöbeti sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Ak Parti Muratlı ilçe başkanı Merhum Ali Kaplan’ın, köşe yazarı-muhabir Murat Ürtekin’i çağırıp bazı resmî belgeler vererek, “Murat bu göletler şahıslara kiraya verilmiş, vatandaşları göletlere sokmuyorlarmış. Vatandaş Ak Partiyi ve Hükumeti suçluyor. Bir araştırır mısın” diye vasiyetinin ardından, yaklaşık beş yıldır bu gölette herhangi bir sazan yetiştirme projesinin yapılmadığı, 840 dekar göletin sadece 150 dekarının yıllığı 1505 liradan 10 yıllığına 15.50 lira gibi komik bir rakama kiralayan (4-5 katlı apartman yüksekliğine derinliğe sahip göletin sadece bir kısmının kiralanıp tecrit edilmesi imkansız olup, bu yönde 5 yıldır da bir çalışma yapılmayıp, kiralayan şahıs tarafından ağ ve kayık yasak olmasına rağmen, yasadışı balık tutulup satılmakta olup, bu balıklar da devletin milli servetidir.

İllegal devletin malı satılmaktadır) Osman Aslan adlı bu şahsın burada kendi adına hiçbir sazan yetiştirme projesi yapmayıp, kiralandığı tarihte yaklaşık 2 milyon, günümüz değerlerinde yaklaşık 5 milyon lira değerinde çeşitli türlerde (sazan,turna,yayın,kırmızı akvaryum balığı vb.)bulunduğu bunun yanında, metropol şehirlerde turistlerin gözdesi olan büyük karides olarak bildiğimiz Kerevitin de mevcut olduğu, Osman Aslan adlı şahsın bunları tutarak sattığı bilinmesine, tespit edilmesine, haber yapılmasına rağmen (http://www.ellidokuz.com/haberler/tekirdag-haberleri/muratli-haberleri/usulsuz-kiralanan-golette-balik-katliami/32797 )kiralamanın neden feshedilmediği kamuoyu ve amatör balıkçılar tarafından merak ediliyor. Bu duruma tepki gösteren amatör balıkçılar, “devlet zaten bu göletlere her yıl 120 bin yavru sazan atarak, sazan yetiştirme projesi yapıyor. Bu şahıs bırakın sazan yetiştirmeyi, devletin balıklarını ağ ile yakalayıp satıyor. Üstelik bir defasında kayığında parmak büyüklüğünde bir kova dolusu yakalanmış sazan gördük. Bu şahıs sazan yetiştirmediği gibi, ağ ile parmak büyüklüğünde yavru sazanları avlıyor. Bizleri de göletin sahibiymiş gibi sokmuyor. (bu gölete sokulmayan amatör balıkçılar içinde emniyet mensubu ve sağlık mensubu kişiler de mevcuttur)

Eğer 10 yıllığına 15 bin lira gibi sudan ucuz fiyatla yasak olmasına rağmen ağ ve benzeri şeylerle sazan ve diğer balıkları tutup satan bu vatandaşa devletin kurumu son vermiyorsa ve kimseyi sokmuyorsa, geriye kalan 700 dekarın parasını biz verip bu şahsı gölete sokmayalım. Ağ ve kayık ile yasak olmasına rağmen avlanabiliyorsa, biz de avlayıp satalım. DEVLETİN MALINI BİR KİŞİNİN USULSÜZ OLARAK KİRALAYIP, BALIĞINI TUTUP SATMASI YAZIK DEĞİL Mİ?” Diye tepki gösteriyorlar. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen, sazan yetiştirme projesi kapsamında hiçbir çalışma yapılmayıp, sadece kayık ve ağ ile usulsüz balık avcılığı yapıp kamu malı balıkları satan bu şahsın yeni İl Tarım Müdürü Oktay Öcal tarafından kamu projeli kiralama sözleşmesine uymadığı için sözleşmesinin feshedilip cezai işlem yapılıp, geriye dönük devlete ait göletten usulsüz olarak tutmuş olduğu balık bedellerinin faizi ile tahsil edilip, devletin zararının giderilmesi için çalışma yapılıp yapılmayacağı, Tekirdağ Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığının tarafından soruşturma açılıp açılmayacağı, amatör balıkçılar tarafından merakla bekleniyor.

Ayrıca Bayramşah, Bıyıkali ve daha başka bu tür kiralanan göletlerin de sözleşmelerinin feshedilmesi vatandaşlar tarafından beklenmektedir. 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Ak Parti ilçe başkanı Ali Kaplan’ın vasiyeti olan ve usulsüz kiralama olduğu bilinen, Muratlı’ya gelen birçok Kaymakamın, “usulsüz kiralama” dediği, şu an Ankara’da bulunan eski Özel Harekatçı ve Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar’ın, “bu ağır cezalık bir suç” dediği bu kiralamaya YAKIN DOSTLUĞU bulunan önceki dönem İl Tarım Müdürü Zekeriya Sarıkoca’ya “CİMER”E ŞİKAYET OLMASINA RAĞMEN İŞLEM YAPMAYAN ÖNCEKİ DÖNEM VALİ MEHMET CEYLAN’IN AKSİNE,YENİ VALİ AZİZ YILDIRIM’IN USULSÜZLÜKLERE KARŞI OLDUĞU,DEVLETİN MALINI KOLLAYIP GÖZETTİĞİ BİLİNMEKTE OLUP GEREKLİ TAHKİKAT VE SORUŞTURMAYI BAŞLATMASI BEKLENİYOR

Kaynak : Murat Ürtekin