info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`daki Mağdur Ailenin İsyanı

“ELAZIĞ’A DÜNYA’YA YARDIM YAPIYORLAR TEKİRDAĞ’DAKİ BİZİ UMURSAMIYORLAR”

Tekirdağ - Süleymanpaşa’da Hükümet Caddesi kıyısında Aydoğdu mahallesine çıkarken, bir çiftin dramı yürekleri paralarken, duyarsız Tekirdağ halkının bu manzaraya sessiz kalması üzüntü veriyor. Aydoğdu mahallesi İhsan Bey çıkmaz sokakta yaşayan çiftten kadının ciğerleri sürekli su topluyor. Sürekli kan ihtiyacı var ve kan yenilemeye paraları yok. Adamın kalbine yıllar önce stent takılmış. Ağır işte çalışamıyor ve eli ayağı tutmasına rağmen kimse iş vermiyor. Kirada oturuyorlar,450 lira kira parasını veremiyorlar.

- ÇÜNKÜ YİYECEK ALACAK PARALARI YOK VE ÇOĞU ZAMAN AÇ YATIYORLAR.

- EV RUTUBETLİ

- YİYECEK,İÇECEKLERİ YOK

- 1 TON KÖMÜR GELDİ, SOBALARI PATLAK, YAKAMIYORLAR,

- PARA YOK,

- EV RUTUBETLİ, ISINACAK SOBALARI YOK,

- BUZDOLAPLARI YOK, OLSA DA İÇİNE KOYACAK YİYECEKLERİ YOK,

- KÜÇÜCÜK BİR ÇEKYATTA YATIYORLAR, YATAKLARI YOK,

- ELEKTRİKLERİ ŞİMDİLİK VAR AMA BAZI ODADA AMPUL ALACAK PARALARI YOK,

- ADAM (EYT) YE TAKILDIĞI İÇİN MAAŞLARI YOK,

- İŞLERİ YOK, AMA GURURLARI VAR, KİMSEYE GİDİP YARDIM DİLENMİYORLAR.

- İSYANLARI VAR, İDLİB’E, DÜNYANIN HER YERİNE YARDIM YAPILIRKEN, AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE KENDİLERİNE SAHİP ÇIKILMADIĞI İÇİN TEPKİLERİ VAR.

BEŞİR DERNEĞİ VE TÜMKASDER’DEN DESTEK

Bu mağdur aileyi, İstanbul’dan İstanbul Kas-Der Kastamonu derneğinden Zülfiye Yıldız Hanım ve “Asansör Show” programını sunan sanatçı Kazım Kaydıoğlu Tekirdağ’da bulup dile getirirken, TEKİRDAĞ’DA STK, YEREL YÖNETİM VE SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN BULUP SAHİP ÇIKMAMASI ÜZÜNTÜ VERDİ.

Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin, muhtarlarla içli - dışlı olmasına rağmen bu aileyi bulup gerekli gıda, yakacak ve daha birçok yardımda bulunmaması şaşkınlıkla karşılandı. Bu durumu duyan ve BASINA YANSITAN Tekirdağ TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy sayesinde ve sanatçı Kazım Kaydıoğlu’nun desteğiyle, Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Süleymanpaşa belediyesinden bir ton kömür gönderdi. Ama sobaları patlak, yakamıyorlar. BEŞİR Derneği başkanı Harun Taştekin de acil gıda desteği yaptı. Ama bu insanların sobası, buzdolabı, ocağı, doğru dürüst yatakları, geliri, kira ve elektrik-su faturasını ödeyecek, sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir imkanları yok. Hatta yardım alabilmek için müracaata gidecek 3 lira otobüs parası ve hazırlayacak evrak parası yok.

Bu konuda tepkilerini dile getiren mağdur çiftten C.E. “Türkiye’nin her yerine yardım yapıyorlar. Gözümüz yok ve Allah kimseye yaşatmasın ama tüm kurumlar ve dernekler tırlar dolusu Elâzığ ve Malatya’ya yardım yapma yarışına girmişler, bizi gören yok. Biz iki hasta insan açız ama gurursuz değiliz. Dilencilik yapmak bize yakışmaz. Duyarsız tüm yerel yöneticileri, siyasileri, sözde yardımsever dernekleri vicdanlarına bırakırken, bizlere destek olmaya çalışıp imkanları olmayan dernek yöneticilerine ve sesimiz olan basın mensuplarına teşekkür ederim. Allah büyük, herkes yaptığını yaşar” dedi.

TEKİRDAĞ HALKI BU MAĞDUR İNSANLARA HALA DUYARSIZ MI KALACAK?

TEKİRDAĞ’DA BELEDİYELER, STK’LAR, MARKET SAHİPLERİ, MOBİLYA-BEYAZ EŞYA SAHİPLERİ, YARDIM KURUMLARI NEREDE?

Kaynak : Murat Ürtekin