info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu Çorludaydı

Bulgaristan Siyaseti Bulgaristan'da, Türkiye Siyaseti Türkiye'de Yapılmalı

Merkezi Bursa’da olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri federasyonu genel başkanı Nedim Dönmez,Çorlu Kilikadılılar derneği başkanı Bilgin İnceoğlu, Ak Parti Çorlu ilçe yönetiminden Göçmenler ve Soydaşlar birim başkanı,Organizatör Nefise Karaoğlan ve daha birçok temsilcinin bir araya geldiği Çorludaki toplantıda,2016 projeleri değerlendirmesinden önce,başkan Hacıoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hacıoğlu yaptığı açıklamada; “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Konfederasyon başkanlığını tek başına yönetmiyorum. Yönetim kurulumuzla birlikte çalışıyoruz. Konfederasyonumuz Türkiye’de tek değil.36 vilayetimizde teşkilatları, örgütleri bulunan yaklaşık 200’ün üzerinde şubeleriyle beraber 9 federasyonu bünyesinde barındıran adım adım Maraş’tan, Eskişehir’den Samsun’a kadar büyüyen teşkilatlarımızın olduğu bir konfederasyonuz. 

Bizim bir rahatsızlığımız var. Bu da şahsım adına değil, konfederasyon olarak ortak bir sıkıntımızdır. Biz Bulgaristan’daki Hak ve Özgürlükler parti içerisindeki çekişmelerin, oradaki onursal başkan ile genel başkan arasındaki sorunların, Türkiye merkezi odaklı bir çatışmaya getirilmesinden rahatsızız. Zaten Hak Ve Özgürlükler onursal başkanının genel başkanı parti içinden azledip atması, bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Diyeceksiniz ki, “bir STK yöneticisi siyasete karışmamalı.” Hayır, biz 100 binin üzerinde bir toplumun temsilciliğini yapıyoruz. Onların duygu ve düşüncelerini burada aktarıyoruz. 

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ ONURSAL BAŞKANI SAYIN AHMET DOĞAN’IN 17 ARALIKTAKİ YILBAŞI ÖNCESİ, TÜRKİYE KARŞITI KONUŞMASINI BEN VAHİM BİR KONUŞMA OLARAK GÖRÜYORUM. BULGARİSTAN’DAKİ TÜRK HALKININ KENDİ HİMAYESİ ALTINDA OLDUĞUNU İMA ETMESİ, TÜRKİYE’DEKİ BULGARİSTAN’DAN GELEN TÜRK HALKINI İSTEDİĞİ GİBİ KULLANACAĞI GİBİ İMALARDA BULUNMASI BİZİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR.STK’lar siyaset yapmaz diye bir şey yok.

Fakat bu bir parti temsilcisi gibi olmamalı.Herkesin kendi siyasi görüşü içinde konfederasyonumuz bünyesinde bulunan herkes kendi siyasi çalışmasını yapar fakat konfederasyonu bir parti temsilcisi gibi kullanamaz.Bizim Balkan insanımız bireysel anlamda demokratik ve özgür kendi siyasi, iradesini sandığa yansıtabilme hakkına sahiptir. Güneydoğudaki insanlarla Balkanlardan gelen insanları da bir tutmamak lazım. Maalesef Güneydoğudaki insanlarımızın çok özgür ve hür iradelerini sandığa yansıttıklarını düşünmüyorum. Bizim sorunlarımız iki türlüdür.Biri Balkanlardan gelip Türkiye’de yaşayan Türklerimiz,diğeri,soydaşlarımız demiyorum,kardeşlerimiz,ve akraba Müslüman topluluklarımız var.

Boşnaklar,Arnavutlar,Goralar gibi.Bunun için biz sorunlarımızı Konfederasyon olarak gerekli yerlere iletiyoruz.” Dedi. Toplantı,2016 programı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin