info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi Kanserle Mücadele Eğitimleri Devam Ediyor

Kanserde erken teşhisin önemini halka daha iyi anlatabilmek için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Çorlu Belediyesi, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında Çorlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda "Kanser Farkındalık" eğitim semineri düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri ile Çorlu Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, Çorlu Belediye Meclis Üyesi Sevgi Kurt ve çok sayıda kadın katıldı.

Seminer öncesinde konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, kanserle mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini ve düzenlenen toplantılarda bu güne kadar yüzlerce kadına ulaştıklarını ifade etti. Seminer kapsamında Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri, KETEM'in çalışmaları ve kanserde erken teşhisin önemine değinirken kanser hastalığı ve yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Dr. Taneri ayrıca KETEM bünyesinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın barsak kanseri taramalarının ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini hatırlattı. Eğitim sonunda kanser konusunda farkındalık yaratmak için pembe balon uçurma etkinliği gerçekleştirildi

Kaynak : Murat Ürtekin