info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi`nde 5 Yeni Otobüs Törenle Hizmete Girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 5 adet otobüs, düzenlenen törenle Çorlu`da hizmete girdi.

Nüfusu hızla artan Çorlu'nun ulaşım konusunda da artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 5 adet otobüs Çorlu'da düzenlenen törenin ardından hizmete başladı. Teslim törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekpark A.Ş. Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Ticari İşletmeler Yönetim Kurulu üyesi ve Tekpark A.Ş. Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı, alınan 5 otobüsün yapılan tasarruflar neticesinde elde edilen öz varlık ile satın alındığını ve halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Otopark ve ulaşım hizmetlerinin sanıldığının aksine benzer işletmelere göre daha ucuz olduğunu ifade eden Küçükyazıcı, tasarrufun iyi idare ve sevkten kaynaklandığını, aynı özverili çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu nüfusunun her yıl ortalama 10 bin kişi arttığını belirterek, "Gelen herkesi büyük bir sevecenlik ile karşılayan bir ilçede yaşıyoruz. Hızla nüfusu artan bu şehirde bazı problemlerin de olmaması mümkün değil.

 

Bir çok vatandaşımızın serzenişte bulunduğu bir alt yapı çalışması var şehrimizde. Hiç bir belediye başkanının girmek istemediği bir çalışma. Ancak vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmesi için yapılaması da mecburi. Daha önce belediyemiz tarafından yürütülen ve büyükşehir belediyesinin kurulmasının ardından büyükşehir belediyesine devrolunan ulaşım hizmetlerine bugün son model 5 otobüs ilave edilmiştir. Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşımacılık yapan kaç belediye var diye sorarsanız, çok az sayıda belediye bunu uyguluyor. Biri de Çorlu'dur. Özellikle vatandaşlarımızdan bir ricam var. Otobüsleri kendi malınız gibi korumanızı istiyorum. Ulaşım biraz daha rahatlayacak ve ilerleyen süreçte yeni ilaveler yapılacaktır. Çorlu Belediyesi olarak çok yakın bir süre içerisinde düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile siz değerli halkımıza vereceğimiz hizmetler ile ilgili yeni projelerimizi sunacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Kadir Albayrak ve meclis üyelerimiz ile birlikte el ele ve gönül gönüle vererek Çorlu'yu daha güzele, daha ileriye taşıyabilmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

Bu konudaki en büyük desteğimiz ise siz değerli Çorlu halkıdır" dedi. Son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi gerektiğini ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak buna ihtimam gösterdiklerini dile getirerek, "Ulaşım Dairesi tarafından alınan bu 5 otobüsün yanı sıra ulaşımda da yeni düzenlemelere gitmek gerekiyor. Ulaşım sistemimizi daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyoruz. TİTUS dediğimiz Tekirdağ'ın toplu ulaşım sistemi konusundaki bütün hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki salı günü yapacağımız toplantı ile yönetmeliği onaylayıp çalışmalara başlayacağız ve 2017 ilk yarısı ile birlikte ulaşımdaki rahatlıkları görebileceksiniz" diye konuştu. Çorlu'da zaman zaman su kesintileri yaşandığını belirten Başkan Albayrak, "Bu su kesintileri konusunda vatandaşlarımız şikayetlerinde haklılar. Su sıkıntısının ne olduğunu evinde su olmayanlar daha iyi bilirler. Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz. Ancak su kesintilerinin ana kaynağı sadece TESKİ değil.Bakın bu yıl Çorlu bölgesinde TREDAŞ hatlarını bakıma aldı ve 5-6 yerde saatler süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde DSİ müteahhidi de bizim su hatlarımıza zarar verdi. Bu yüzden ciddi bir sıkıntı yaşadık. Çorlu için bu sabah aldığımız karar ile 4 müjdemiz var. İlki Çorlu'ya 7 su kuyusu açıyoruz.

 

Bu kuyular Emlak Konut bölgesi, Önerler, Nusratiye, Seymen, Yenice ve Sarılar mahallelerimizde olacak ve en kısa zamanda hizmete girecek. Su hatlarımızda yaşanan kesintilerin önüne geçebilmek için ilk jeneratörümüzü Çorlu için alarak devreye sokacağız ve su kesintilerinin büyük kısmının önüne geçmiş olacağız. Bahçelievler ve Emlak Konut bölgelerine iki adet 7 bin 500 ve 5 bin tonluk su depoları yapıyoruz. Son olarak Panayır yerinden çıkan ve Çorlu'nun yüzde ellisini besleyen isale hattını da yenileyeceğiz. Bu hat asbest ve yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir hattır. Onu da modern sistemle yenilemiş olacağız. Hattın önemli bir kısmı şehir merkezindeki binaların altından geçiyor ve bu çalışma ile birlikte sistem yeniden inşa edilmiş olacak" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken, Başkan Albayrak ve Başkan Baysan otobüsleri inceledi. Çorlu Belediyesi önünde sergilenen otobüsler, kısa süre içerisinde şehrin muhtelif ana güzergahlarında hizmete girecek.