info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatının Temeli Atıldı

Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Genel Sekreter Sayın Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Şafak Başa, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Sayın Münür Karaevli, Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Sayın Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Sayın Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Sayın Vahap Akay, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa yaptığı konuşmasında, “Bu iş kapsamında, Çorlu İlçesinde yapılacak olan kanalizasyon kollektör hattı, Nusratiye, Silahtarağa ve Hıdırağa Mahallelerinin atıksularını toplayarak, demiryolu altından ve askeri alanın yanından geçerek, Çorlu Suyu Deresi boyunca devam ederek Ergene İlçesinin Sağlık Mahallesine yapılacak olan atıksu terfi merkezine bağlanacaktır. Atıksular terfi merkezinden arıtılmak üzere Çorlu Atıksu Arıtma Tesisine iletilecektir. Söz konusu iş kapsamında 800 mm çapında 5739 metre ve 1000 mm çapında 1287 metre olmak üzere toplamda 7026 metre kollektör hattı, 1 adet terfi merkezi ve 630 mm çapında 2650 metre terfi hattı inşa edilecektir. İşin finansmanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından sağlanacak olup kontrollük hizmetleri TESKİ personelleri tarafından yürütülecektir. İşin tamamlanması ile Nusratiye ve Silahtarağa Mahallesine, Kumluca Deresinden gelen kötü koku son bulacak, çevre ve insan sağlığı için büyük bir adım atılmış olacaktır. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, projenin hazırlanmasında emeği geçen Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ünal Baysan’a, TESKİ çalışma arkadaşlarıma ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Genel Müdür Başa’dan sonra konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatının devamındaki diğer projelerle birleştiğinde 20 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşeceğini, Kumyol Caddesi projesinin ise 300 milyon lira gibi dev bir bütçe ile gerçekleştirileceğini söyleyerek, kolektör hatlarının tamamlanmasının ardından atıksu arıtma tesislerinde temizlenen atıksuların Yenice’de bulunan deşarj sistemleri sayesinde çevreyi kirletmeden deşarj edileceğini belirtti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çorlu hızla göç alan, buna bağlı olarak ihtiyaçları sürekli artan ilçelerimizden biri. Çorlu’nun başta altyapı olmak üzere sorunlarına kalıcı çözümler bulmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. 

Bugün burada temelini atacağımız tesis ile Çorlu ilçemizin altyapı sorununun en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Tekirdağ genelinde başlattığımız altyapı çalışmalarının sona ermesi ile de vatandaşlarımız altyapı sorunlarından uzak, mutlu bir kentte yaşayacak.“dedi. Başkan Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Çorlu Trakya’nın en büyük yerleşim merkezi ve her yıl 10 bin kişi artan bir nüfusa sahibiz. 

Çorlu halkı adına herkese teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ve davetliler eşliğinde Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatının temeli atıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin