info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluda Tümkasder ve Dohasın Hayvan Hakları Sergisi Soğuk Havaya Rağmen Büyük İlgi Gördü

“ Yorulmadık, yorulmayacağız” sloganı ile yola çıkan Tümkasder ve Dohas, insanların yüreklerine sevgi ve vicdan olabilmek için çalışıyorlar.

Kimi zaman bir miniğin ayağına ayakkabı olabilmek, Kimi zaman sünnet çocuklarının sevincine ortak olmak, kimi zaman harçlığını denkleştiremeyen öğrencilere burs olabilmek, harçlık olabilmek için çabaladılar. 

Bu kez de hayvanlara yardım eli uzatabilmek için bir araya geldiler. Hayvanların sahipsizliği ve ilgisizliğine dikkat çekmek için, Tümkasder ’in, Dohas işbirliği ile düzenledikleri hayvan sevgisini gönüllere yerleştirmek ve hayvanlarımızın korunması yönünde merhamet endeksli farkındalık oluşturmak amaçlı fotoğraf sergisi muhteşem bir atmosferde açıldı. 

 Açılış konuşmasını yapan Dohas (Doğa ve hayvan severler derneği) başkanı Gönül Sönmez, “Aralık 2014 yılında kurmuş olduğumuz Dohas derneğimizde, (yaşam hakkı kutsaldır) ilkesini benimseyip, bu ilke doğrultusunda çalışmaktayız. Bizler, sokaktaki kedi, dağdaki boz ayıyı, arıyı, otu, çiçeği, gökyüzünü, denizi korumaya çalışırken, sizlerin de çocuklarınızın torunlarınızın yaşamının devamını sağlamaya çalışan gönüllüleriz. Bizler, can verirken çocuklarımızın gözlerine senin için, insanlık için, yeryüzünün tüm canlıları için, “iyi bir şeyler yaptım” diyerek bakabilmekten başka bir şey istemeyen can dostlarıyız. 

Bizleri, yaşam hakkını savunucularını iyi tanıyın” Dedi. Ardından söz alan Tümkasder başkanı Murat Çalık, “ben 8 platformumla,82 kişilik yönetim kurulumla, yine de birçok şeyi bilmezken, Çorlu’da 259 dernekten birçoğu al papazı ver kızı oyun oynuyor. Ben buradan tüm STK başkanlarına sesleniyorum; Biz bugün Dohas ile bir araya gelip bir proje gerçekleştirdiysek, gelin hep birlikte Çorlu için hizmet edelim. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” Dedi. 

Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan, sokak hayvanlarına sahip çıkmak, sadece belediye veya STK’ların işi değildir. Biz Trakya’da tek hayvan barınağını kuran belediyeyiz ama buradan bakmak için kedi köpek alanlar, bu canlılardan sıkılıp sokağa atıyorlar. 

HAYVAN SEVGİSİ VEYA SAHİP ÇIKMA BÖYLE OLMAZ.” Dedi. 

Konuşmaların bitiminde, Tümkasder hayvan severler başkanı Ahmet güneş ve Dohas başkanı Gönül Sönmez’e plaket verilerek, müftünün duası eşliğinde açılış kurdelesi kesildi ve sergi halka açıldı. Serginin gezilmesiyle, program sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin