info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Disk Güvenlik-Sen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine Tepkili

Disk, Güvenlik-Sen Üyesi İşçiler Rahatsız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’nde çalışan DİSK/Güvenlik-Sen üyesi işçiler sorunlarına çözüm beklediklerini belirttiler. Yaklaşık iki senedir sendikalı olduklarını belirten işçiler bu süre zarfında toplu sözleşmeyle kısmi iyileştirmeler sağlasalarda sorunlarının devam ettiğini ifade ettiler.

ÜCRETLERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan güvenlik işçileri ; ücretlerinin artmasını beklerken ciddi oranda ücret azaltımına gidildiğini,sendikanın bu duruma ciddi bir müdahalesinin olmadığını belirttiler.İşçiler FETO soruşturması nedeniyle bir önceki taşeron şirketin çalışma izninin iptal edildiğini bu nedenle haftalarca işsiz kaldıklarını , yeni şirketle işlerine devam ederken ücretlerinin düşmesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

CHP TAŞERON ÇALIŞTAYINI BİZLERLE YAPSIN !

DİSK/Güvenlik-Sen üyesi işçiler: ‘’CHP yönetimine seslenerek taşeron çalıştayını dikkatle takip ettik. Bu çalışmaları önemsiyoruz ancak bizler CHP yönetimindeki belediyelerde çalışan taşeron işçiler olarak aynı duyarlılığı çalıştığımız belediyelerdeki yönetimlerdende bekliyoruz. CHP taşeron sorunuyla ilgili çalıştaylarda tabanda mücadele eden direnen işçilerede söz hakkı versin’’ dediler.

DAVA YOLUYLA HAK ARIYORUZ!

Geriye dönük haklarıyla ilgili dava açtıklarını belirten işçiler, fazla çalışma ve diğer işçilik haklarıyla ilgili dava açtıklarını bu durumun kamuya külfet yarattığını, haklarının dava açmak zorunda kalmadan verilmesinin daha doğru olduğunu belirttiler.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!

Çorlu Belediyesi’nde çalışan DİSK/Güvenlik-Sen üyesi işçiler sıkça yer değişikliğine maruz kaldıklarını , belediye memurlarının keyfi uygulamalarda bulunduklarını , kontrolle görevli memurların keyfi tutanaklar ve disiplin cezaları verdiklerini , güvenlik noktalarının karanlık, izbe yerlere konuşlandığını , belediye şantiyesinde ışıklandırma ve dış duvarın olmadığı noktalarda nöbet tuttuklarını,can güvenliklerinin olmadığını iddia ettiler.

SENDİKA YÖNETİMİ İHRAÇ EDİLDİ !

DİSK/Güvenlik-Sen Genel Başkanı ve iki yöneticinin sendika Merkez Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildiğini,ayrıca yolsuzluk suçlamasıyla ilgili iki ayrı soruşturma açıldığını belirten işçiler ; haklarında ihraç kararı bulunan yöneticilerin derhal bulundukları makamları terk etmeleri gerektiğini ifade ettiler. Sendikayı olağanüstü kongreye götürmek için imza topladıklarını söyleyen işçiler, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini , taşeron düzenini yıkana kadar bu düzenin bütün unsurlarıyla mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler. 

Kaynak : Murat Ürtekin