info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Şampiyonundan Tekirdağ Belediyelerine Sert Sözler

Plaket Karın Doyurmuyor

Tekirdağ’ı ve Ülkemizi Dünyada başarıyla temsil eden, bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal marşımızı okutan Dünya KİCK BOX ŞAMPİYONU MİLLİ TAKIM SPORCUSU KADİR TAŞTAN, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan olmak üzere, Tekirdağ belediyelerini sporcuya sahip çıkmadığı yönünde eleştirdi.

Aslen Tokatlı olan Kadir Taştan, Çorlu’da yaşıyor. Kendisine Ünal Baysan başta olmak üzere hiçbir Tekirdağ Belediyesinin destek olmadığını söylüyor. Bu konuda sitemini dile getiren Kadir Taştan; Ben ülkemi çok zor olan Kick Box sporunda başarıyla temsil ediyorum.

Ülkemiz bayrağını da çoğu zaman birçok devlet içinde dalgalandırıyor, İstiklal marşını okutuyorum. Fakat bizimkisi diğer branşlar gibi popüler olan bir spor dalı olmadığından, maddi anlamda destek göremiyorum. Ben Tokatlıyım, memleketim Tokat. Fakat ben Çorlu’da yaşıyorum. Çorluluyum, Tekirdağlıyım. Müsabakalarda Tekirdağ’ı da temsil ediyorum.

NE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİRDEN NE DE ÇORLU BELEDİYESİNDEN BİR DESTEK GÖRMEDİM. BENİ ÇORLULU OLARAK SAYMIYORLAR MI DA DESTEK OLMUYORLAR. BANA SADECE PLAKET VERİYORLAR PLAKET KARIN DOYURMUYOR. ŞİMDİYE KADAR BU SPORUN GETİRİSİ OLARAK MADDİ ANLAMDA BEN 2 BİN LİRA KAZANDIM.

Milli takım olarak sadece yol ve konaklama giderlerimiz karşılanıyor. Ama benim bu sporu devam ettirebilmem için maddi anlamda desteğe ihtiyacım var. Yerel medyada görüyor, takip ediyorum. Çorlu, Ergene, Süleymanpaşa, Tekirdağ Büyükşehir organizasyonlara bir sürü para harcıyorlar. Bu organizasyonlardan birine harcanan para ile ben bir yıl geçinirim.

Bu spor sürekli çalışma ve beslenme ile olur. Para olmazsa başarı da olmaz. Bayramdan sonra çok kritik bir maça çıkmak için Güney Kıbrıs’a çıkacağım. Türklere karşı gösterilen tepki ve nefret baskısıyla orada hiçbir arkadaşımız kazanamadı. Ben ilk olmak için gidiyorum. Oraya direk giriş yasak olduğu için, Yunanistan üzerinden gideceğim ve Allah’ın izniyle Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağını dalgalandıracağım. Ama bana sahip çıkmayan Tekirdağ’ı temsil edeceğim. Bölgede bir sürü firma var. Belediyeler bir telefonla organizasyonlarına sponsor buluyorlar, milli sporcularına destek olmuyor, firmalar ülkesinin bayrağını dalgalandıran sporcuya destek olmuyorlar.

DAHA 25 YAŞINDAYIM. BÖYLE GİDERSE ÜLKEYİ TERK EDECEĞİM. TEKİRDAĞ MİLLİ SPORCUSUNA BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKIYOR?” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin