info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Bahar A.Yılmaz, Bize Destek Olan Çorlu Belediyesine Teşekkür Ederiz.

Tekirdağ “Çölyakla yaşam derneği” kurulduğu günden bu yana,birçok engellemelere karşı ayakta kalmaya,hastalıklarının vahametini anlatabilmek ve bir bütün olabilmek için mücadele azmini korumaya devam ediyor.

Bir çeşit bağırsak kanseri olan bu hastalıkla mücadele etmek için gayret gösterenlerin sesi olmak için mücadele eden Bahar Ayşegül Yılmaz, dernek oluşturarak tüm Çölyak hastalarını bir araya toplamaya ve günden güne sayı olarak artarak, dayanışma örneği sergilemeye devam ediyor. İmkânsızlıklarla mücadele eden derneğe ilk önemli destek, Çorlu belediyesinden geldi. 

Tekirdağ’ın adını duyurmak ve en iyi şekilde temsil etmek için gayret edene derneğin bu girişimine duyarlılık gösteren Çorlu belediyesi, İstanbul’da gerçekleştirilen Çölyak festivaline gitmek için, derneğe araç tahsis etti. Bütçesi olmayan derneğin üyeleri, daha önce de hastalıklarının çözümü ve mücadelesi için İstanbul’a bir seminere gitmek istemiş, başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere 12 belediyenin hiç birinden bir araç tahsisi sağlayamamış, büyük bir özveri örneği göstererek aralarında para toplayarak bu seminere katılmışlardı. 

Büyük engellemeler, gözdağı ve hakarete maruz kalmasına rağmen, mücadelesinden asla vazgeçmeyen Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar A.Yılmaz, azmi ve mücadelesinin semeresini aldı. İstanbul-Maltepe 2 Temmuz parkında Maltepe Belediye BAŞKANI Ali Kılıç’ın desteğiyle gerçekleştirilen Çölyak festivaline, Tekirdağ derneği damgasını vurdu. Çeşitli animasyon, dans, gösteri ve şarkılarla renkli havada geçen çölyak festivaline, Tekirdağ derneği damgasını vurdu. Sayısız glutensiz gıdanın da sergilenip ikram edildiği şenlikte, renkli görüntüler oluştu. 

Bu güzel organizasyonda duygularını ifade eden Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar A.Yılmaz, “bugün bizim bayramımız ve zorluklarla, engellemelerle, dışlanmalarla geçen süre sonunda zafere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
BU KONUDA EN BÜYÜK DESTEĞİ, BİZE İSTANBUL’A GELMEK İÇİN ARAÇ TAHSİS EDEN ÇORLU BELEDİYESİ YAPMIŞTIR. KENDİLERİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. İstanbul’da bir derneğin girişinde; bugün sağlamsınız ama yarın ne olacağı bilinmez” diye yazar. Bazıları bunun sadece engelliler için yazıldığını zanneder. oysa, Çölyak da bir tercih değil, bir hastalıktır. bu Çölyak denen rahatsızlık, bin kişinin birinde görülen rahatsızlıktır. daha açık ifade etmek gerekirse, 185 bin kişinin en az 158 kişisinde görülebilen bir durumdur. 

BELKİ DE SİZ GİZLİ ÇÖLYAKLISINIZ. EĞER BU YAŞADIKLARIMIZA DUYARSIZ KALIRSANIZ, AYNI HASTALIĞIN PENÇESİNE DÜŞÜNCE NE YAPACAKSINIZ? O ZAMAN BİZİM VARLIK VE DAYANIŞMAMIZIN ÖNEMİNİ ANLARSINIZ. BİZİM KORKUMUZ YOKTUR VE MÜCADELEMİZDE KİMSEDEN KORKUMUZ YOKTUR. BU ALANDA BELKİ EĞLENCEYE, GEZİYE SAYISIZ ARAÇ TAHSİS EDENLER İÇİN ÖNEMSİZ BİR ŞEY OLABİLİR AMA BİZE ARAÇ TAHSİS EDEREK ÇOK BÜYÜK DESTEK OLAN ÇORLU BELEDİYESİNE BİR KEZ DAHA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM” DEDİ. 

Tekirdağ’ı en iyi şekilde İstanbul’daki organizasyonda temsil eden TEKİRDAĞ Çölyakla yaşam derneğinin gezisi,ilçe parkı önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin