info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene İlçesinde Toplanan Yardımlar Çanakkale Depremzedelerine Gönderildi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçelerinde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede yaşayan depremzedelere Ergene Belediyesi ve Çorlu Çanakkaleliler Deneğinin iş birliğiyle bir kamyonet dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Velimeşe Ek Hizmet Binası önünde düzenlenen basın açıklamasıyla başlayan programa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Çorlu Çanakkaleliler Deneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Belediyesi’nin Yardım Kampanyası Sevinçler paylaşıldıkça büyür, acılar paylaşıldıkça küçülür biz böyle gördük diyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Gülpınar köyü yakınlarında 6 şubat sabahı meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde çok sayıda evin hasar gördüğünü öğrendik. En büyük yıkımın ise yukarıköy’de yaşandığını üzülerek öğrendik. Ayvacık’ta pazartesi gününden bu yana, iki tanesinin büyüklüğü 5.3 olan 400’den fazla sarsıntı meydana geldi. Çok çükür 5.3 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadı. Ancak Çanakkalenin köylerinde ciddi olarak maddi hasarlar oluştu. Çanakkale’de art arda meydana gelen depremlerden sonra bazı vatandaşlarımızın konteynırlara yerleştirildiğini öğrendik. Bu kış şartlarında koyteynerde yaşam zordur. Bizde Ergene Belediyesi, Çanakkale Dernek Başkan ve Muhtarlarımız ile birlikte depremzedelerimiz için bir yardım kampayası yaptık.

Duyarlı, hayırsever vatandaşlarımız ve esnafımızın desteği ile toplanan yardımlarımız bugün bu araç ile onlara ulaştıracağız. Orada insanların hiçbir şeye de ihtiyacı olmayabilir. Ama bu zor günlerinde bizim onları düşündüğümüzü, bilmelerini istiyoruz. Onlara bir nebze faydamız olacaksa biz kendimizi bahiyar hissederiz. Pazartesi günü teslimat ve dağıtım için başkan yardımcımız Menderes Yıldız ile birlikte görevli arkadaşlarımızda Çanakkale’de olacak. Aracımızın yolu açık olsun, Allah yardımseverlerin yardımlarını kabul etsin. Çanakkalede yaşayan depremzedelere Ergene halkının selam ve sevgilerini gönderiyor, geçmiş olsun diyoruz’ ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Çanakkale’ye uğurlanan yardım kolileri ilgili yerlere teslim edilerek, vatandaşa sağlıklı bir şekilde dağıtılması sağlanacağının bilgisi kaydedildi.

Kaynak : Murat Ürtekin