info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform Başkanı Mine Engin Tekay, Yeter Artık Başka Nuranlar Ölmesin

Tekirdağ Kadın cinayetlerini durduracağız platformu başkanı Mine Engin Tekay sonunda isyan etti.

Kapaklı’da yaşayan Ağrı’lı üç çocuk annesi Nuran Çakmak(35),sekiz gündür sürdürdüğü hayat mücadelesini kaybetti. 

Yaklaşık yedi ay önce, şiddetli geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alıp Ağrı’ya memleketine giden Nuran Çakmak, evine döndüğünde, kamyon şoförü olan Abdullah Çakmak ile tartışmış ve Abdullah Çakmak, eşini ensesinden silahla vurmuştu. Önce Çerkezköy devlet hastanesine oradan da Özel bir hastaneye kaldırılan Nuran Çakmak, sekiz gündür yoğun bakımdaki hayat mücadelesini kaybetti. 

 Bu duruma, Tekirdağ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu başkanı Mine Engin Tekay, sonunda isyan etti. Her gün bir kadın şiddetiyle karşı karşıya kalındığını ifade eden Mine Engin Tekay, “bir kadına şiddet uygulayan, kadını öldüren, bir kişi, asla iyi niyetli olamaz. Bunun iyi hali olamaz. Daha ne kadar kadınımız, bir hiç uğruna hayata veda edecek veya işkence görecek? 

Bizler artık Özgecan yasasının hayata geçirilmesini istiyoruz. Başka Özgecanlar, Nuranlar ölmesin istiyoruz. Nuran Çakmak’a ailesi sahip çıkmadı. Biz onun kimsesizler mezarlığına defnedilmesini istemiyoruz. Platform olarak defin işlemini üstleneceğiz ve kadın katillerine ibret olması için Nuran Çakmak’ın kabri anıt mezar olsun istiyoruz.” YETER ARTIK KADINLARIMIZ ŞİDDET GÖRMESİN, ÖLMESİN” DEDİ. Nuran Çakmak’ın naaşı, adli tıp için İstanbul’a gönderildi. Ardından Çerkezköy’de defnedileceği söylenirken, üç çocuğunun durumları hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Öte yandan olayın gerçekleştirdiği ilk günden vefatına kadar Nuran Çakmak’ın bulunduğu hastane önünde adeta kamp kuran Tekirdağ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun,Nuran Çakmak’ın cenazesi defnedilene kadar büyük bir katılımla yanında olmaya devam edecekleri,çevre il ve ilçelerden de katılım olacağı söylenmektedir.
Kaynak : Murat Ürtekin