info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı 2. Satranç Turnuvası Tamamlandı

Kapaklı Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığının birlikte düzenlediği Kapaklı 2. Satranç Turnuvası Business Hotel'de düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Usta oyuncu GM Kıvanç HAZNEDAROĞLU'nun katıldığı turnuva oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

42 kişi ile aynı anda simültane ve körleme maçların gerçekleştiği turnuvada katılan sporcular birbirleri ile kıyasıya mücadele ettiler. Dereceye giren sporculara ödüllerini; İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Ali GÜRBÜZ, Belediye Başkanımız Sayın İrfan MANDALI, İlçe Emniyet Müdürümüz Mehmet Ali BARIN, Garnizon Komutanımız Ferhat KAANOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin NALBANT ile birlikte verdiler. 

Başkan MANDALI konuşmasında "Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.Onlara desteklerini esirgemeyen ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ödül kazanan sporcularımızı tekrar tebrik ediyorum." dedi. Kapaklı Okullar Arası Satranç Turnuvası, hafta sonunda yapılan müsabakalarla sonuçlandı. 160 sporcunun katılımıyla 5 tur üzerinden İsviçre sistemine göre yapılan turnuvanın açılışını Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz yaptı.Turnuvanın sonunda dereceye girenlere ödül olarak madalya ve kupa verildi. 

Turnuva’nın bir de sürpriz konuğu vardı. Dünyaca ünlü satranç ustası Türk Milli Takımı sporcusu Kıvanç Haznedaroğlu, 6 ayrı masada aynı anda gösteri maçı yaptı. İKİ GÜN SÜRDÜ Cumartesi 3 tur, Pazar günüde 2 tur yapılarak, Pazar günü saat 15.30 da tamamlanan turnuvanın Kapanış Töreni’ne Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat Bekdaş, okul müdürleri, öğrenci velileri katıldı. ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ Satranç Turnuvası’nın kapanış töreninde ödüller verildi. Ödül töreni öncesinde Mehmet Vardar, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a birer satranç takımı hediye etti. 

Turnuvanın birincilerine kupa ve madalya verildi. Birincilere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz verdi. İkincilere ise madalyalarını Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu verdi. Üçüncülere ise ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdi. HER OKULDA SATRANÇ ANTRENÖRÜ BULUNMAKTA TSF (Türkiye Satranç Federasyonu) Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat Bektaş, “Her okulumuzda satranç antrenörü öğretmen bulunmamaktadır. Bu öğretmenlerimiz ve satranca gönül veren antrenörlerin çalışmaları sonucu satranç sporu hızla yayılmaya devam edecektir” dedi.Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bektaş şunları dedi: “Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek, dikkatli olmak, plan yapmak, alternatif çözümler geliştirmek, problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç.Satranç çocuğu olgunlaştırır .Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi,yenmeyi ve yenilmeyi soğukkanlı olmayı öğretir. 

Kısaca hayata hazırlar.” KİŞİLİĞİ OLUMLU YÖNDE ETKİLİLİYOR Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar ise, turnuva ile ilgili olarak, “Tekirdağ TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç sporunda öğrenciler beyinlerini kullanırlar, sistematik düşünce geliştirirler, sorunları çözerek anında uygulamaya koyarlar. Hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir.”diye konuştu. 

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ Vardar sözlerini şöyle tamamladı: “Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine yardımcı olacağına inandığımız Satranç Turnuvası’na bizlerin yanında olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e , Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan Mandalı ’ya, katılan sporcu öğrencilere, değerli öğretmenlerine turnuva organizatörü Satranç Öğretmeni Murat Bekdaş , değerli yönetici, öğretmen ve hakem arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. KIVANÇ HAZNEDAROĞLU GENÇ SPORCULARA MORAL VERDİ Turnuva’ya dünya şampiyonlukları bulunan Milli Takım oyuncusu olan Kıvanç Haznedaroğlu’da katılarak, genç sporculara moral verdi. Haznedaroğlu, bir de gösteri maçı yaptı. 6 ayrı masada öğrencilerle gözleri kapalı olarak satranç oynayan Haznedaroğlu, hamleleriyle dikkat çekti.
Kaynak : Murat Ürtekin