info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı`da Halkçı Liseliler Örgütü Kuruldu

Halkçı Liseliler Olarak Örgütlü Mücadelede bir araya geliyoruz, biz birlikte güçlüyüz sen yoksan bir kişi eksiğiz!

Sloganıyla sosyal medya hesaplarında örgütlenerek Halk Lis Kapaklı üyeleri kurulumunu tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı ilçe başkanlığında yapılan toplantıya HALK-LİS genel başkanı Cenk IŞIKSEL, Çerkezköy Halk Lis Başkanı Cihat ÇELİK, CHP Kapaklı gençlik kolları eski başkanı Değer KOÇ ve Halk-Lis Kapaklı örgütü üyeleri katıldı. Gerçekleşen seçime tek listeyle aday olan Selahattin ÇİMEN oy birliği ile Kapaklı Halk Lis Başkanlığına seçildi.

Selahattin Çimen yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve rehber belirlediğimiz bursa nutku önderliğinde bu yola bas koymuş genç arkadaşlarım öncelikle toplantımıza hoş geldiniz. Şu anda bulunduğumuz imkan ve şerait içerisinde bizleri destekleyen desteklemeyen her türden insanlar olacaktır.

Ancak bizler destelemeyen bizleri vermeye çalışanların kışkırtmasına gelmeyecek halkçı liseli kimliğimiz ile övünç duyacağız. Bizler lise yapılanması olarak gericilikle ve Atatürk düşmanları ile mücadele edecek ve mücadelemizden hiçbir zaman yılmayacağız. Gün geçtikçe daha büyüyecek ve birbirimize daha çok kenetleneceğiz Gerektiğinde yeleğimizi giyip, sol yumruğumuzu kaldırıp meydanlarda olacağız.

Yeri gelecek geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızı sevindirmeye devam edeceğiz iyisiyle kötüsüyle her türü koşulda birlik ve beraberlik içerisinde her şeyin üstesinden geleceğiz. Atatürk ilke ve inkılapları çevresinde gerçekleşen birlikteliğimiz daim kalacaktır. Mustafa kemal in bursa nutkunda yer verdiği gibi türk genci devrimlerin cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.

Bunların gereğince doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir Bunları güçsüz düşürecek en küçük veya en büyük kıpırtı ve bir davranış duydu mu bu ülkenin polisi vardır jandarması vardır demeyecek, elleri taşla, sopayla, silahla nesi varsa onla kendi yapıtını koruyacaktır Polis asıl suçluları bırakıp suçlu diye gençleri yakalayacak. polis henüz devrimlerin ve cumhuriyetin polisi değildir diyecek ancak hiçbir zaman yalvarmayacaktır Tarihte bu sözleri söyleyebilen bir başka devrimci ve devlet adamı çıkmış mıdır?

Başında bulunduğu devletin bile zaaf içerisinde olabileceğini düşünen ve geleceğin siyasi iktidarından kuşkulanan ancak gençliğe bizlere böylesine sınırsız güven besleyen, çek veren, gençliği böylesine son çare olarak gören bir devlet adamı yoktur ve Mustafa Kemal hem gelecek iktidarlar hemde gençlik konusunda yanılmamıştır, işte Mustafa kemal in anladığı türk genci ve türk gençliği budur!

Yönetim Kadrosu: Başkan: Selahattin ÇİMEN Sekreter: İrem KARATAŞ Sayman: Erencan TUNÇEL Eğitmen: Emirtuna ÖZGÜN Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Mert TOSMAK Eylem ve Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Ozan Mutlu, Eray Özgür, Hilal KILIÇASLAN, Melisa DEMİR Basın ve Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı: İnsu USTAOĞLU Halkçı liseliler kuruluş amaçlarını; Biz Kimiz?

Halkçı Liseliler oluşturulmasının amacı: Halkçı Liseliler, Liselerde gericiliğe, çeteleşmeye karşı duran, kisa vadede liselilerin sorunları üzerinde bilinç oluşturmayı, uzun vadede ise birlik beraberlik ve sosyal demokrasi gibi kavramlarda bilinç oluşturmayı hedefler” Diye açıkladılar.

Kaynak : Murat Ürtekin