info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı`da Mahalle İftarları ve Ramazan Eğlenceleri Başlıyor

Kapaklı Belediyesi birlik, beraberlik ve paylaşımın en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan ayında, her yıl olduğu gibi “İftar Sofrası ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri” düzenleyecek.

Ramazan ayının önem ve anlamına uygun olarak yaşanması amacıyla ilçe genelinde çeşitli etkinlikler yapılacak.Ramazan ayı boyunca Kapaklı ilçe merkezinde Recep güven Parkında verilecek olan iftar yemekleri diğer mahallelerde de iftar yemekleri ve Ramazan eğlenceleri ile devam edecek.

İFTAR SOFRALARI KURULACAK

Mahalle iftarları ve Ramazan eğlencelerine 1 Haziran Perşembe günü Uzunhacı mahallesinde başlayacak olan Kapaklı Belediyesi , 6 Haziranda Karlı Mahallesi , 8 Haziran Bahçeağıl Mahallesi , 13 Haziran Yanıkağıl Mahallesi , 15 Haziran Pınarça mahallesi , 20 Haziran Merkez Mahalleler ve 22 Haziranda Karaağaç mahallesi ile iftar yemeklerini sonlandıracak.

İFTARDAN SONRA RAMAZAN EĞLENCELERİ DÜZENLENECEK

İftar sonrası Kapaklı Halkı’na geleneksel Ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla düzenlenecek olan etkinliklerde Hacivat - Karagöz , Orta oyunu , Aşuk ile Maşuk gösterileri , Palyaço oyunları , Tek tekerlekli bisiklet , Animasyon Gösterileri , yarışmalar ve sihirbaz gösterileri ile eski ramazanların tadı hep birlikte yaşanacak.

İFTAR SOFRALARIMIZ AYRIM YAPMADAN BÜTÜNLEŞMENİN SEMBOLÜDÜR

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI , “ Birlik, beraberlik ve hoşgörü ayı olan Mübarek Ramazan ayının coşkusunu hep birlikte yaşama isteğimizi, bu yılda iftar yemeklerimiz ve ardından düzenleyeceğimiz Ramazan eğlencelerimiz ile devam ederek gerçekleştireceğiz . Halkımızla birlikte aynı sofrayı paylaşmak ve mahalle sakinlerimizi bir arada buluşturmaya vesile olan iftar programlarımızın kardeşliğimize ve birliğimize katkı sağladığını düşünüyorum. İftar sofralarımız ; zengin-fakir, genç-ihtiyar, kadın-erkek ayrımı yapmadan bütünleşmenin sembolüdür. Bu vesile ile bir kez daha birliğimizi, kardeşliğimizi ve hoşgörümüzü arttırmamıza vesile olması temennilerimle tüm halkımızın Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI açıklamasının devamında şunları ifade etti '' İftar sofralarımızın kurulmasında katkı sunan sponsorlarımızı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan da razı olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde kentimizde her zaman büyük bir Aile olduk ve olmaya da devam edeceğiz. '' dedi. Ramazan’ın sadece aç kalmak demek olmadığını vurgulayan Başkan Mandalı , “Ramazan Ruhumuzu da terbiye edebilmek demektir. Ramazan bireysel değil, toplumsal bir ibadettir. Akrabalarımızın, komşularımızın, yakınlarımızın ihtiyaçları olup olmadıklarına bakmamız lazım. Hepimize bu sorumluluk bilinciyle Ramazan’ı idrak etmemizi Cenab-ı Allah nasip etsin inşallah” dedi. Başkan Mandalı , iftar yemeğinde vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak : Murat Ürtekin