info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı`da Parklarda Bakjım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kapaklı genelindeki parklarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler bir yandan yeni parkların yapımını sürdürürken bir yandan da mevcut parkları yeniliyor. Çalışmalar kapsamında çok sayıda parkın çocuk oyun gruplarını ve bankları yenileyen ekipler, parklara spor aletleri, oyun gruplarının yanı sıra parkları çocukların daha güvenli ve hijyenik bir malzeme olan kauçuk zemin ile kaplanıyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından parklarda çocuk oyun grupları ve spor aletlerin bakım-onarım ve yenileme çalışması yapılıyor. Kent genelinde bulunan parkların bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, parklarda bulunan spor aletlerin değişimi yapılarak bakım-onarımın yanı sıra oyun grupların temizlenip tamiratı yapılıyor. Ayrıca parklarımıza güvenlik kamerası konulması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parklarımızı birlikte koruyalım.” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan MANDALI şehirlerdeki hızlı yapılaşmayla birlikte çocukların oyun alanlarının kısıtlandığına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz. Ekran karşısında saatlerce oturarak gelişimine hiçbir şey katmayan çocuklar yerine parkları dolduran çocuk görüntülerini yeniden yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Mandalı “Parklarda top oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az. Mahalle kültürünün Kapaklı''da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklar oluşturacaktır” ifadelerini kullandı

Kaynak : Murat Ürtekin