info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Satives Başkanı Erol Buz, Satış Yapamayan Esnaf Kirasını Nasıl Ödeyecek

Kurulduğu günden bu güne Kapaklı’da fark yaratan Sanayi Ticaret ve Esnaf derneği, (SATİVES) başkanlığını yürüten Erol Buz, yaşanan Koronavirüs nedeniyle esnafın zor durumda kaldığını, esnafa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kontrollü sosyal hayata geçişle ilgili açıklama yapan SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, birçok esnafın bu süreçte kepenk kapatmak zorunda kaldığını hatırlattı. Esnafın satış yapamadığı halde ödemelerini yapmakla hükümlü olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Buz, ‘’Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de Koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Bu süreçte elbette sağlık daha önemli fakat yerel esnaflarımızın da zor günler geçirdiğini inkâr edemeyiz. Esnaflarımız yaklaşık 2 aydır virüs nedeniyle satış yapamıyor. Önceliğimiz sağlık fakat bu insanların da evine ekmek götürmesi gerekiyor.’’ dedi.

BAZI ESNAFLARIMIZ DESTEK KREDİSİNDEN YARARLANAMADI

Devlet desteklerinin birçok esnafa çare olduğunu fakat tüm esnafların bu krediden yararlanamadığını belirten Buz, ‘’Devletimiz bu süreçte esnafının yanında olmak için türlü paketler açıkladı. Düşük faizlerde krediler esnafımıza bir nebze nefes aldırdı diye umuyoruz. Ancak derneğimize de üye olan birçok esnafımızın bu konuda şikayeti var. Kredi için başvuran bazı esnaflarımıza kredi çıkmadı. Çıkan krediler ise vaat edilenin çok altında. Umuyoruz ki bu konuda da gerekli iyileştirmeler yapılır.’’ İfadelerini kullandı.

SATIŞ YAPAMAYAN ESNAF KİRASINI NEYLE ÖDEYECEK?

Pandemi sürecinde esnafların satışlarının durma noktasına geldiğini vurgulayan Buz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Tabi bu süreçte hiç satış yapamayan, işletmesini döndürecek kadar kazanç sağlayamayan esnaflarımızı da unutmamak gerek. Devletimiz banka kredileri ve diğer ödemelerde kolaylık sağlasa da birçok esnafımız kirasını, elektrik ve su faturaları gibi harcamalarını yapmak zorunda. Bu nedenle satış yapamayan esnaflarımız kirasını neyle ödeyecek? Yetkililerden normalleşme sürecinde bununla da ilgili bir çalışma bekliyoruz.’’

YENİ FAİZ ORANLARI İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Son olarak devlet bankalarının açıkladığı yeni faiz oranları ile ilgili de konuşan Buz, açıklanan oranların emlak ve otomotiv piyasasını olumlu etkilemesini beklediğini söyledi. Buz, ‘’Bu süreçte güzel haberler de aldık. Devlet bankalarının geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni faiz oranları inşaat sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızı güldürdü. Aylardır satış yapamayan emlakçı, inşaatçı ve inşaat malzemeleri satan arkadaşlarımızın bu süreçte yaralarının sarılacağına inanıyoruz.’’ Diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak : Murat Ürtekin