info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Leylanın Evi Malkaralıları Mest Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Leyla'nın Evi isimli tiyatro oyunu, Dünya Tiyatro Günü’nde 27 Mart 2016 Pazar akşamı saat 20.00'de Kültür Sarayında Tiyatrokare oyuncuları tarafından ücretsiz olarak Malkaralılar için sahnelendi.

Zülfü Livaneli'nin eseri olan Zeynep Avcı'nın tiyatroya uyarladığı, Nedim Saban'ın yönetmenliğini yaptığı, deneyimli tiyatro oyuncuları Celile Toyon, Ayça Varlıer, Ahmet Uz, Halim Ercan, Fatih Dönmez, Dicle Alkan, Meral Asiltürk ve Ethel Mulinas'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı Leyla'nın Evi isimli tiyatro oyununun oyuncularından Fatih Dönmez oyun öncesinde sahneye çıkarak bu yıl ünlü Rus yönetmen Anatoly Vasiliev’in yazdığı uluslararası bildiri olan Dünya Tiyatro Günü Bildirisini Malkaralı tiyatro severler ile paylaştı. 

Leyla’nın Evi isimli tiyatro oyununda çeşitli hilelerle yalının yeni sahibi Ömer Cevheroğlu ve karısı Necla tarafından evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisi olan Bosnalı Yalısı'nın mirasçısı Leyla Hanım'ın Boğaziçi'ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalması anlatıldı. Leyla’nın kendi evine döndüğü oyunun sonunda Roxy adını Rukiye olarak değiştirip, bebeğine de Leyla ismini verdi. Bu süreç içinde kuşak çatışmalarının da anlatıldığı oyunda, Zülfü Livaneli'nin eski İstanbul şarkıları ile Ayça Varlıer'in yorumladığı yeni hip hop tarzı müzikler ayrı bir güzellik oluşturdu. 

Dekoru eleştirmenlerce son yıllarda özel bir tiyatro tarafından gerçekleştirilen en iddialı prodüksiyon olarak gösterilen Leyla'nın Evi isimli tiyatro oyunu barkovizyon görüntüleri ile desteklendi. Leyla'nın Evi tiyatro oyunuyla her gittikleri yerde kapalı gişe oynayan ve Leyla’nın Evi’nde 6. sezonunu yaşayan duayen sanatçı Celile Toyon Leyla karakteri ile Ayça Varlıer de Roxy karakteri ile farklı ödüller elde etmelerinin tesadüf ya da şans olmadığını sergiledikleri performansla bir kez de Malkaralılar önünde kanıtlamış oldular. Tiyatro oyununun sonunda ünlü oyuncuları başarılı performansları nedeniyle tek tek tebrik eden Malkara Belediyesi Başkan Vekili Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un selamlarını iletip, çiçeğini günün anısına Celile Toyon’a takdim etti. 

27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ'NÜ MALKARA'DA SAHNEDE KUTLADIK Ünlü tiyatro oyuncuları, oyunun sonunda Malkaralı tiyatro severler ile hatıra olarak selfie çekildiler. Halim Ercan, sosyal paylaşım ağlarında kendisinin resmi hesabından; “27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü Malkara'da sahnede kutladık, Leyla'nın Evi ekibi olarak! Bizi yalnız bırakmayan tüm Malkaralı tiyatro severlere teşekkürler.” diyerek çekilen fotoğrafı takipçileriyle paylaştı. Salonu tıklım tıklım dolduran Malkaralı tiyatro severler de Leyla’nın Evi'ni büyük bir beğeni ile izlediklerini belirterek, ünlü oyuncuları ve kaliteli bir tiyatro oyununu Malkara’ya getirtmelerinden dolayı Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu’ya memnuniyetlerini ifade edip, kendisi aracılığıyla da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak : Murat Ürtekin