info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara`da Mahalle Muhtarlarıyla Yapılacak Olan Numarataj Çalışmalarıyla İlgili Toplantı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi Teknik Personelleri, Malkara Kültür Sarayı’nda mahalle muhtarlarıyla mahallelerde yapılacak olan numarataj çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen toplantıya; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Uslu ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda mahallelerde yapılacak olan numarataj çalışmaları ile ilgili olarak konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Sevgili muhtarlarım katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemizin ortaklaşa yürüteceği bir numarataj çalışması öncesi hem köylerdeki cadde ve sokaklara yeni isim verilmesi, hem de konutların kapı numara değişikliği ile ilgili bir toplantı. Teknik arkadaşlar bu konuda size gereken bilgiyi verecekler. Bu çalışma başlamadan önce sizleri uyarmak istiyorum. Özellikle Malkara şehir merkezinde ciddi olaylar oldu. Çevrenizdekileri uyarın. Numarataj çalışmasında Büyükşehirden veya İlçe belediyesinden gelen personeller evleri ziyaret edip, fotoğraf çekecekler.

Özellikle Camiatik Mahallesinde geçtiğimiz haftalar içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Malkara Belediyesi’nin görevlisi olmayan kişiler böyle bir çalışma yaptıklarını söylemişler. Bu tip çalışmalarda genelde dolandırıcılığa karşı açık bir ortam oluşuyor. Mutlaka bizim personellerimiz mahallelerinize geldiklerinde kendilerini tanıtırlar, siz de onlara mümkün olduğunca eşlik etmeye çalışın. Bu tip dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için bu konuda ciddi uyarılarımız oldu. Anons yaptık, sms yolladık. Bu konuda halkımızı hep birlikte bilinçlendirelim, herhangi istenmeyen bir duruma sebebiyet vermeden inşallah yılbaşına kadar bu çalışmamızı bitireceğiz.” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi Teknik Personelleri, 6333 sayılı yasa kapsamında Tekirdağ’ın Büyükşehir olması münasebetiyle eksik, hatalı, mükerrer ve adres numaralandırmaya ilişkin kayıtların düzeltilmesi, yenilenmesi, isimsiz sokaklara isim verilmesi ve eksiklerin giderilmesi hakkında mahallelerde yapılacak olan çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarına detaylı bilgiler verdiler. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi Teknik Personelleri gerçekleştirdikleri bilgilendirmelerin ardından mahalle muhtarları tarafından sorulan soruları cevapladılar.

Kaynak : Murat Ürtekin