info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Azmin Zaferi

Çölyak Hastalığı Bu Sefer Farkedildi

Tekirdağ Çölyakla Yaşam Gurubu Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, azminin semeresini nihayet aldı.

Yaklaşık 3 yıldır Çölyakla mücadele için çölyak farkındalık organizasyonlarını gerçekleştiren, Bahar Başkan, bu kez başardı. “Tıpkı sizin gibiyiz, bizler Çölyaklıyız " sloganı ile bir dizi seminer organizasyonunun ilk ayağını Muratlı’da gerçekleştiren Çölyakla Yaşam grubu başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, uzman doktor, diyetisyen, yaşam koçu ve sanatçılarla, Çölyak hastalığına dikkati çekmeyi başardı.

Kadir Albayrak’tan Glütensiz Fırın Sözü Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Bahar Ayşegül Yılmaz, “Tekirdağ’da tüm ilçelerde her geçen gün sayısı artan Çölyak hastaları, bizleri derinden üzmektedir. Bu mücadelemizde çok yalnız kaldık. Bazen pes etme noktasına geldik. Fakat çölyaklı küçük çocukları yalnız bırakmak mümkün değildi. Bu yaşam mücadelemizde destek verenler de oldu. Bizlere destek olan başta Çorlu belediyesi ve basın mensubu dostlarımız ile sanatçılarımız bize başarma hırsı aşıladılar.

Bugün burada Muratlı’da bizleri yalnız bırakmayan başta Tekirdağ büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere, Muratlı belediye başkanı, basın mensubu ve sanatçı dostlar, doktorlarımız, yaşam koçumuz ve diyetisyenimiz ve tüm çölyak dostlarına teşekkür ederim” dedi. Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Bahar başkanın davetini emir telakki ederiz. Kendisine her zaman desteğimiz sürecektir. Şartları oturup konuşacağız ve Çölyaklılar için glütensiz fırın açılması için gereken yapılacaktır” dedi.

Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe, “Bir gün bir eczanede tesadüfen tansiyonumu ölçtürdüm ve yüksek tansiyon olduğunu keşfettik.Bu nedenle sağlığımıza dikkat etmeli,her zaman kontrol için muayeneden kaçınmamalıyız.Çölyak gibi hastalıkların bizim de başımıza gelmeyeceğinin garantisi yoktur” dedi. Çorlu’dan genel cerrahi uzmanı Dr. Hakan Sunal’ın Çölyak sunumunu gözlerini kırpmadan dinleyen davetliler, şimdiye kadar bilmedikleri hastalığın korkunç yanını görmüş oldu. Diyetisyen Ayşe Sena Kiraz’ın glütensiz hayat önerilerinin ardından sahne alan yaşam koçu Edip Alma,10 dakikalık bir seans ile davetlileri rahatlatırlarken, iki Rock-Pop sanatçısı Hakan Ergün ve Cahit Apaydın, davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Seminerde davetlileri ağlatan ise, çölyak hastası çocukların ve ailelerinin yaşadığı çölyakla yaşam mücadelesi oldu. Çölyak farkındalığı için atılan ilk adımda büyük bir farkındalık oluşturulması, gelecek için çölyak hastalığı için umut oldu. Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin