info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bir Kitap Bir Hapishane Kapatır Kampanyası Sona Erdi

Türk sinemasına ve tiyatroya emek vermiş, dizilerin vazgeçilmez karakterlerinden, son dönemde “Kurtlar Vadisi Pusu” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz” adlı dizilerden, halkın “Şahin Ağa karakteriyle özdeşleştirdiği Turgay Tanülkü ile röportaj yapan Tekirdağ basınından köşe yazarı-muhabir-şair Murat Ürtekin, röportaj esnasında Turgay Tanülkü’nün, “Tekirdağ cezaevinde kütüphane var kitapları yok” sözü üzerine bir kampanya başlatmıştı.

Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat Derneği ile bir araya gelen Murat Ürtekin, “Bir kitap bir hapishane kapatır” sloganıyla bir kampanya başlatmıştı.

Tekirdağ’dan bu konuda yeterli duyarlılığı göremediğini söyleyen Murat Ürtekin, hedeflediği 10 bin kitaba ulaşamayacağını anlayınca kampanyayı sonlandırdı. Buna rağmen, toplanan kitapların hatırı sayılır miktarda olması sebebiyle, cezaevi savcılığı ile görüşülerek, kitap teslimi yapıldı.

Murat Ürtekin, Aktaş inşaatın sahibi Kerem Demir ve Tekirdağ Edebiyat, Kültür Sanat Derneği başkanı Celal Çalık ile birlikte, Kitapları Cezaevi müdürü Sami Koçak’a teslim etti. Teslimat esnasında bir konuşma yapan Murat Ürtekin, Kitapların toplanması, bir depoda muhafaza edilmesi ve lojistik anlamında her daim yanımda olan Aktaş inşaat sahibi Sayın Kerem Demir’e, TEKSAD başkanı Sayın Celal Çalık nezdinde tüm dernek mensuplarına, İstanbul’dan bile kitap bağışının yapılmasını sağlayan Tekirdağ Kültür ve Turizm müdürü Sayın Mehmet Altaş’a, tüm kitap bağışçılarına ve bu kampanyayı yapmamıza vesile olan sinema ve televizyon sanatçısı Sayın Turgay Tanülkü’ye çok teşekkür ederim.

Çorbada bir nebze de tuzumuz olduysa, bu hepimizin mutluluğudur. Her şey yok olur ama bilgi ebediyen yaşar. Her kitapta bir hapishanenin kader mahkûmlarının azalması dileğiyle inşallah yine böyle kampanyalar yapacağız.”Dedi. Cezaevi müdürü Sami Koçak da, cezaevine her zaman mahkûmun yerine kitap gelmesini tercih ettiklerini, kitap okuma alışkanlığının gelecekte mahkûmlara iyi anlamda etki etmesi temennilerini ifade etti ve bağışçılara teşekkür etti. TEKSAD başkanı Celal Çalık, “keşke herkes kitap okusa da cezaevleri yerine kütüphaneler artsa. Biz dernek olarak, kitap okuma alışkanlığının artması için bu tür faaliyetleri her zaman yapmaya, Tekirdağ Kültür Edebiyat Sanat derneği olarak destek vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Kitapların toplanması ve taşınması için ilk günden itibaren destek veren Aktaş İnşaat sahibi Kerem Demir, “insanın en büyük hazinesi, kitaptır ve bu da bilgi demektir. Bilgiden daha büyük hazine olamaz. Hani, “bilgi ağırdır” derler ya, aslında bilgi taşımanın mutluluğunu ve hafifliğini yaşadım. Bize bu fırsatı veren kampanya destekçilerinin yanında olmak benim için bir onurdur.”Dedi.

Kitap kampanyasından kader mahkûmları için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşayan Murat Ürtekin ve Celal Çalık, “bu bizim için büyük bir mutluluktu. Bu alanda tespitlerimiz sürüyor. Eğer Valilik ve Tekirdağ sağlık genel sekreterliği uygun görürse, Devlet hastanesinde yatan hastalar ile, gece nöbetlerinde çalışan sağlık personelinin internet bağımlılığı yerine kitap alışkanlığı edinmesi için Tekirdağ devlet hastanesi için de böyle bir kampanya düşünüyoruz. Ayrıca, Malkara’ya yeni kurulmuş olan kütüphane için kitap kampanyası yapmayı düşünüyoruz. Kitaplar raflarda tozlanmasın. Okunmamış kitap, çöpe atılmış kitaptır” Dediler.

Kaynak : Murat Ürtekin