info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Şoför Hem Yetkilileri Hemde Kuralları Hiçe Sayıyor

Muratlı’ya PTT adına kargo getiren aracın şoförü, Muratlı PTT müdürlüğü tarafından defalarca uyarılmasına rağmen kuralları hiçe saymaya devam ediyor.

Muratlı’ya PTT kargo taşımacılık hizmeti yapan kargo şoförü, yasak yerlere uyarılmasına rağmen park etmeye devam ediyor. Muratlı belediyesi karşısında yer alan, döner kavşağın tam da araç dönüş yerine, “yaya geçidi” ve “servis araçları indirme bindirme yeri park yapılmaz” tabelalarına rağmen yaya geçidinin üzerine park eden şoför, uyarıları da dikkate almıyor.

Vatandaştan Basına Tepki…

Kendilerinin bu yaya geçidi ve döner kavşağa park ettiklerinde hemen fotoğraflarının çekilip cezai işleme maruz kaldıklarını ifade eden ve bu PTT aracını tarafımıza bildiren vatandaşlar, “bize gelince hemen fotoğraf ve ceza, PTT aracına gelince sesiniz çıkmıyor. Çifte standart uyguluyorsunuz” türünden tepkiler gösteriyorlar.

PTT Müdürlüğünden Açıklama; “O Araç Resmi Kurumun Değildir. Lojistik İhalesiyle Hizmet Veriyor” Bu kuralları hiçe sayan şoförün kullandığı aracın resmi kurum aracı olmadığı, devletin Türkiye’nin her yerine bünyesinde araç tahsis etmesinin mümkün olmadığı, kurumun ihale usulü ile lojistik şirketlerine dağıtım işinin verildiği, bu aracın da özel şirketin malı olduğu ifade edildiği, kurum çalışanı olsaydı, zaten gerekli soruşturmanın yapılacağı söylenirken, PTT amblemi taşıyan bu şirket aracının kurumun adının geçtiği bir araçla kural ihlalinden kurumun zarar görmesine neden olduğu için şoför hakkında ne gibi bir işlem yapılacağı bilinmiyor.

Edinilen bilgiye göre, şoförün belediyenin hemen yanında bulunan postanenin önüne aracını park edip yaklaşık 50-60 metre ötedeki pastanelerde kahvaltı yapmak yerine, bu kısa mesafeyi yürümek yerine resmi kurum logolu araçla yapıp, kuralları hiçe saydığı gözlemlenmekte ve halk tarafından resmi zannedilen aracın kollandığı düşünülmektedir.

Özel şirket aracı olmasına rağmen, PTT müdürlüğünün logosunu taşıdığı için PTT müdürlüğünün uyarılarını hiçe sayarak kurumun imajına zarar veren şoför hakkında ne gibi bir işlem yapılacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin