info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cemevi Açılışında Başkan Albayrak`tan Tekirdağlılara Mesaj

Evet`çide, Hayır`cıda Kardeşimizdir

Yapılması yılan hikâyesine dönen Muratlı Cemevi temeli nihayet atıldı. Çok yüksek katılımın olduğu temel atma törenine, Türkiye Cem Vakfı başkanı Erdoğan Döner’in yanı sıra, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ile ekibi, Ak Parti Muratlı ilçe başkanı Metin Arıcı ile yönetimi, Çorlu Cem vakfı başkanı Muzaffer Birdal ve daha birçok kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından kürsüye çıkan Türkiye Cem Vakfı genel başkanı Erdoğan Döner, “Bu sıralar Edirne ve Tekirdağ’a çok sık geliyoruz.

Hayırlı vesilelerle gelmemiz mutluluk vericidir. Bu raya geldiğimizde güler yüzlü insanları görünce, başka topraklara geldiğimizi sanıyoruz. Avrupa’ya geldiğimizi, sizler sayesinde hissediyoruz. Böyle güler yüzlü, candan, sıcakkanlı insanları gördükçe, bizler nerede yaşadığımızı çok daha iyi anlıyoruz. İbadethaneler,herkesin ortak ibadet yeridir.Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanımız bu eksikliği gördü ki,bu güzel tesisin temel atmasında sizlerle bizi buluşturdu.Bu güzel davranışın bütün Türkiye’ye yayılmasını,örnek olmasını istiyorum.Bildiğiniz gibi,Hızır ayındayız.Hızır,dar zamanda insanların imdadına yetişen umududur.Sayın Albayrak da Hızır gibi yetişti.Kendisine teşekkür ediyoruz” Dedi.

NEBİ TEPE’DEN BİR AYIP VE PROPAGANDA

Muratlı Cemevinin kurulmasında her zaman çözümsüzlük yaratan Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe, bu kez de geleneği bozmadı. Her etkinlik, toplantı ve açılışta herkese hitap eden başkan, bu kez de sadece Muratlı değil, Tekirdağ’dan gelen tüm basın mensuplarını hiçe sayarak hitabetinde yer vermedi. Cemevi açılışının Alevi topluluğuna gerekliliğini konuşmak yerine, başkan Albayrak’a iltifatlarda bulunan, birçok eksik varken Olimpik yüzme havuz talebinde bulunan Nebi Tepe için, “burada önemli bir yerin açılışı yapılıyor, başkan nelerden bahsediyor?” tepkilerine neden oldu.

ALBAYRAK DA NEBİ TEPE’YE UYDU

Nebi Tepe’den sonra kürsüye çıkan başkan Albayrak, Basını tanınamazlıktan geldiği için basının tepki ve antipatisini kazanan Nebi Tepe’nin geleneğine uyarak, konuşmasında herkese hitap ederken, basını es geçti. Başkan Albayrak konuşmasında, “biz yatırım ve hizmet programları yaparken, ihtiyaç dâhilinde olması halinde gerekli hizmet ve yatırımları yapıyoruz. Bu yatırımları incelerken, Muratlı ve Şarköy’de Cemevi olmadığını ve ihtiyaç dâhilinde yapılması gerektiğini gördük. Bunun neticesinde, bu Cemevinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Türkiye Alevisiyle, Sünnisiyle, tüm etnik gruplarıyla hatta son zamanlarda EVET’ çisiyle de Hayır’cısıyla da Türkiye bir bütündür ve Tekirdağ buna örnektir.

Bu Cemevi gerekliydi ve biz bu gerekliliği en iyi şekilde yerine getireceğiz. Biz halkımıza hizmeti ve insan sevgimizi Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz.

BU İDEALLERİMİZDE HERŞEY VAR AMA FETÖ’CÜ YOKTUR.

16 Nisanda sandığa gideceğiz. Sonuç ne olursa olsun, EVET’Çİ de HAYIR’CI da bizim kardeşimizdir” DEDİ. Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından, Alevi dedesinin önderliğinde dua edildi ve açılış için hep birlikte butona basıldı. Açılış töreni bitiminde, kesilen kurban ile pilav-ayran ikramı yapıldı. Cemevinin 4 kat yapılması planlanıyor.

Kaynak : Murat Ürtekin