info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Demokrasi Şehidi Ali Kaplan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sevenleri Camiye Sığmadı

Ak Parti Muratlı İlçe Başkanı Ali Kaplan,15 Temmuz sonrası gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürürken, kalp krizi geçirmişti.

Ameliyata alınan Ali Kaplan, yaklaşık bir buçuk aydır hastanede yatıyordu. Hayat mücadelesini kaybeden Ali Kaplan, Muratlı Fatih yeni camiinde öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Ballıhoca mahallesinde aile mezarlığına defnedildi. Cenazesine T.B.M.M. Anayasa komisyonu başkanı ve İstanbul milletvekili Mustafa Şentop,Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel,Ayşe Doğan,Metin Akgün,Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,NKÜ Rektörü Osman Şimşek,Ak Parti il başkanı Cüneyt Yüksel,il,ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri,Tekirdağ TSO meclis başkanı Mustafa Özden,Ak Parti il yönetim kurulu üyesi eski Süleymanpaşa il başkanı Emrah Tunca,Eski Ak Parti il başkanı Ahmet Kambur,Çorlu özel İrmet hastanesi başhekimi Hakan Sunal,Muratlı Devlet hastanesi başhekimi Tuncay Arı ile hastane müdürü Kenan Öztürk,Trakya gazeteciler birliği başkan vekili ve Muratlı hizmet gazetesi imtiyaz sahibi Kamil Baştuhan,birçok partili,işadamı,Kamu idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye başkanları nezdinde sadece Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe katılırken, Cenazeye gelenleri eşi, kızı ve Oğlu Kaan ile birlikte, rahatsızlandığı andan beri sürekli yanında bulunan, aynı zamanda Ali Kaplan’ın yeğeni olan Tekirdağ Devlet hastanesi başhekimi Atakan Eren karşıladı. Tekirdağ Ak Parti milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Cenaze töreni boyunca merhum Ali Kaplan’ın eşi ve kızını bir an olsun yalnız bırakmazken, Cenaze namazına gelenler camiye sığmadı. Merhuma helallik istenmesinin ardından bir konuşma yapan Ak Parti T.B.M.M. komisyonu başkanı Mustafa Şentop, “Bugün Ali kardeşimizi dünya hayatından uğurluyoruz. Fakat bir başka hayat daha var, Ahiret Hayatı. Aslında insanlar hakka giderken yaşamına devam ediyor. Cismani olarak sona ererken, burada yaşadığımız hayatın bir kısmı diğer hayatta, kabirde devam ediyor. Ali kardeşimizin hayatı da inşallah cennette devam edecektir. Ölüm bir son değildir.Sadece bizim bu dünya gözüyle müşahede edemediğimiz bir hayatı bizim inançlı,mümin,Müslüman kardeşlerimiz sürdürüyor.

O bakımdan bir ayrılık söz konusu ama bir başka anlamda devam mahiyetinde bir ayrılıktır.Bu anlamda ölülerimizin arkasından okuduğumuz Fatiha suresi,başlangıç anlamına geliyor. Son değil bir başlangıç olduğunu sembolize eden bizim inancımızda bir gelenektir. Bir başka şey de,Peygamber efendimizin ifadesiyle, “nasıl yaşarsanız,öyle ölürsünüz,nasıl ölürseniz,öyle dirilirsiniz” Ali Kardeşimiz, bir mücadeleyle,bir dava adamı olarak hayatını sürdürmüş birisiydi. Vefatı da,o yaşadığı darbeye karşı nöbetler esnasında rahatsızlanmasıyla oldu. Hayatını bir dava adamı olarak yaşadı,dava adamı olarak vefat etti. İnşallah bunun mükafatını Cenabı Hak’tan görecektir. Ayrılık zordur ama,biz öbür taraftaki birliğimizi ve birleşmemizi düşünerek bu ayrılığa tahammül ediyoruz.

 

Kendisine Allah’tan rahmet,ailesine sabırlar diliyorum” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin