info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mhp Muratlı İlçe Başkanı`ndan Hükümete ve Diyanete Çağrı

Suriyeli Vatandanşlara Sahip Çıkıyorsak, Bulgaristan`daki Soydaşlarımıza da Sahip Çıkalım

Muratlı MHP teşkilatının Avrupa sorumlusu Şevket Koz, Bulgaristan ziyaretinde, orada yaşayan Türk vatandaşlarının tabutlarının üzerine örtmek için örtüleri olmadığını ve bunun için destek verilmesi için MHP Muratlı ilçe başkanı Hüseyin Tufan ve MHP’Lİ belediye meclis üyesi Ali Rıza Kuş’a durumu arz ederek, bu örtülerin temin edildiğini söyledi. Şevket Koz konuşmasında; “Bulgaristan ziyaretim sırasında görüştüğüm Mineralni Bani (Meriçler) belediye başkanı Mümün İskender, tabutların üzerine örtmek için örtülerinin olmadığını söyleyerek bir talepte bulundu.

 

Ben de ilçe başkanımız Hüseyin Tufan ve belediye meclis üyemiz Ali Rıza Kuş’a durumu arz ettim. Belediye başkanı 5-6 tane isterken, Hüseyin başkanım ve Ali Rıza başkanım 10 tane tedarik etmişler. Ben önümüzdeki hafta yapacağım Bulgaristan ziyaretinde MHP Muratlı ilçe teşkilatım ve isimlerini söylediğim başkanlarım adına orada belediye başkanına teslim edeceğim ve Muratlı ilçe teşkilatımın adını Bulgaristan’da duyuracağım. Bu konuda desteğini esirgemeyen başta başkanlarım olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” Dedi.

 

Konu hakkında açıklama yapan MHP Muratlı ilçe başkanı Hüseyin Tufan, “Ben buradan başta diyanet işleri başkanlığı ve hükümet yetkililerine Bulgaristan’daki vatandaşlarımızın ne kadar aciz durumda olduğunun bizzat bildirilmesini istiyorum. Bunlar bizim ölülerimiz, bizim kardeşlerimiz, bizim soyumuz. Öte taraftan Suriyeli vatandaşlar, “onlar da kardeşimiz ve Müslüman” diye sahip çıkıyorsak, karınlarını doyuruyorsak, ikametinden tutun her türlü şeyinden hükümetimiz sorumlu oluyorsa, dışarıdaki kendi soydaşlarımıza da sahip çıkmak zorundadır. Ben buradan MHP Muratlı ilçe teşkilatı olarak duyarlılık göstermelerini talep ediyorum” Dedi. Ardından,10 adet tabut örtüsü, Bulgaristan’a gönderilmek üzere, MHP ilçe başkanı Hüseyin Tufan ve MHP’Lİ belediye meclis üyesi Ali Rıza Kuş tarafından MHP Avrupa sorumlusu Şevket Koz’a takdim edildi.

Kaynak : Murat Ürtekin