info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Chp Teşkilatında Alevi ve Anadolulu Ayrımı Tescillendi

Atatürk heykeli önüne,”MADIMAK UNUTULMAYACAK” yazan siyah çelenk bırakıldı

Sivas Madımak otelinde,1993 yılında 35 kişinin yanarak hayatını kaybetmesinin 23.yılında, Muratlı Cem vakfı yönetimi, Aynı zamanda Muratlı belediye meclis üyesi de olan Cem vakfı Muratlı şube başkanı Bekir Altuntaş tarafından Muratlı Hürriyet meydanı Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Atatürk heykeli önüne,”MADIMAK UNUTULMAYACAK” yazan siyah çelenk bırakan Başkan Bekir Altuntaş; “Bugün 2 Temmuz 2016.Aradan tam 23 yıl geçti. 

Acılar hala bu günkü gibi taze.35 masum can, aydınlar, sanatçılar, yazarlar, bu insanların tek silahı kalemi ve sanatıydı. Bu insanlar kime, ne yapmıştı? Şer yuvaları, hain planlarını devreye sokmak için Anadolu’da, Anadolu kültürünün, sevginin, barışın, hoşgörünün mimarı Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliğini seçmişti. Etkinliğe katılan davetliler, misafirler, Madımak otelinde konaklıyorlardı. İşte orası Sivas’tı. Gözü dönmüş caniler, hiç gözlerini kırpmadan Madımak otelini ateşe vermiş,35 masum canı diri diri yakmışlardı. Madımak yürek yangınıdır. Madımak, din adına katliam yapmada en hayati terör eylemidir. Yananlar, aşka, barışa, kardeşliğe dönenlerdi. Yananlar, aşk ile yola düşüp, hakikat adına gönül birleştirenlerdi. Yangın hala sürüyor ve yüreğimizde yanmaya devam ediyor. Dün olduğu gibi, bugün de aynı acıları yaşıyoruz. 

Aynı zihniyet, dün Sivas’ta, bugün Atatürk havalimanında, yarın nerede olacağı belli olmayan bir yerde yürekleri yakmaya devam edecek. Ama bizler burada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te ve şanlı bayrağımızın altında olacağız. Büyük milletimizin başı sağ olsun, Vatanımız Varolsun” Dedi. Basın açıklamasının önceden tüm halka duyurulmasına rağmen, CHP’Lİ belediye meclis üyesi olan Cem Vakfı Muratlı şube başkanı Bekir Atuntaş’ın davetine hiç kimse icabet etmedi, Muratlı’dan CHP’NİN YÜKSEK OY POTANSİYELİNDE EN BÜYÜK ETKENLERDEN BİRİ OLAN ALEVİ KESİMİN CEM VAKFI BASIN AÇIKLAMASI DAVETİNE, CHP TEŞKİLATINDAN DA, BELEDİYE YÖNETİMİNDEN DE KİMSENİN KATILMAMASI, UZUN SÜREDİR ALENİ HALE GELEN “MURATLI’DA ALEVİ VE ANADOLULU DIŞLANMASININ OLDUĞUNU TESCİLLER NİTELİKTEYDİ. 

Bu konuda görüşlerini ifade eden CHP’Lİ belediye meclis üyesi ve Cem Vakfı Muratlı şube başkanı Bekir Altuntaş, “Biz bu güne kadar sürekli partimizin ve belediyemizin yanında olduk, destekçisi olduk. Partimizin olsun, belediyemizin olsun, her türlü organizasyonunda desteğimizi kitle olarak gösterdik. Fakat bugün gördük ki, üzülerek söylüyorum, Muratlı CHP teşkilatında Alevi kesimi kabul etmeyen kesim var. Genel merkezin Yavuz Sultan Selim köprüsüne tepkisine rağmen, kalabalık bir grupla Yukarısırt’ta Yavuz Sultan Selim anma etkinliğine katılanlar, bugün burada yer almadılar. 

Eğlence ve gezilerde yer bulunamayan Muratlı teşkilatından bugün burada kimseyi göremedik. Son derece üzgün ve kırgınız” Dedi. Basın açıklaması olaysız sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin