info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Halk Eğitim Müdürlüğünde Yeni Picassolar Yetişiyor

Muratlı’da yeni Vincent van Gogh, Pablo Picasso’lar yetişiyor

Muratlı halk eğitim müdürlüğü tarafından, METEM çıraklık okulu bahçesinde Muratlı Halk Eğitim merkezi kursiyerleri tarafından gerçekleştirilen resim sergisindeki resimler, halkın hayranlık dolu bakışlarına sahne oldu. Daha 12-13 yaşındaki çocukların yapmış olduğu mükemmel tablolar, “Muratlı’da yeni Vincent van Gogh, Pablo Picasso’lar yetişiyor ” yorumlarına neden oldu.  

Birbirinden güzel yağlıboya, karakalem, suluboya türünde ve birçok çalışmanın yanı sıra, ağaç, kiremit ve taşlara işlenmiş resim çalışmaları, halkın hayranlıkla izlemesine neden oldu. Öte yandan, kursiyerlerden Zümran Ozan’ın eşi,emekli öğretmen İrfan Ozan’ın sözleri,sergiyi görmeye gelenleri üzdü. İrfan Ozan yaptığı açıklamada; Gerek Halk Eğitim merkezi,gerek Metem çıraklık okulu bizlere bu imkanı sağlamakla onurlandırırken,halkın ilgisizliği bizi gerçekten üzmüştür.

Ana caddenin önünde bulunan bu yerde bizi ve tabloları görenlerin, “acaba bunlar ne yapıyor,gidip görelim” gibi bir düşünceleri olmaması bizleri üzmüştür.Halkımız sanata ve sanatçıya karşı duyarsız olmamalıdır.Avrupa’da yaşı ve becerisi ne olursa olsun,sanat adına bir çalışma yapanlar eel üstünde tutulurken,Muratlımızda bu duyarsızlık bizleri derinden yaralamıştır.

Avrupa’da Muratlı’yı temsil ederek başarıdan başarıya koşan resssamlarımız,ilçemizde gerekli değeri görmemektedir.Umarım yerel yönetimler bu konuda gerekli teşvik ve desteği sağlarlar ki,sanat anlamında bir şeyler yapılabilsin. Ben,Kent konseylerinin bu konuda büyük bir özveriyle,bulundukları ilçelerde sanata ve sanatçıya verdiği desteği,siz basın mensupları sayesinde öğrendim.Muratlı’da kent konseyi var mı? 

Varsa nerede?” dedi. 

Halk Eğitim merkezinde resim çalışması yapan kursiyerler, Zümran Ozan,Şadiye Akalın,Nevin Düzdağ,Mustafa Gülümser,Ecenur Şimşek,Tuba Gezer,Havva Zeren,Neşe Akın,Mukadder Zaimoğlu,Özlem Ekleme,Gamze Korkmaz,Burcu Bozacı ve Derya Gültekin,yeni çalışmalarının olacağını ve daha büyük bir sergi açmayı düşündüklerini söylediler.
Kaynak : Murat Ürtekin