info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Sağlık Lojmanları Aşıklar ve Madde Bağımlıları Yuvası mı Oldu?

Muratlı eski devlet hastanesi esnasında,hastane doktor ve personelinin Tekirdağ`a gelip gitmesini önlemek için sağlık lojmanları yapılmıştı.

Bu konuda eski Muratlı devlet hastanesinin hem mali - idari hem sağlık işlerini başarıyla yürüten Kenan Öztürk'ün Tekirdağ Devlet Hastanesine alınmasından sonra,bu lojmanlar kaderine terk edildi. Yeni devlet hastanesi mali ve idari işler müdürü de bu konuda bir girişimde bulunmadı. Muratlı devlet hastanesi mali ve idari işler müdürünün hiç bir konuyla ilgilenmemesi, sürekli sağlık işleri müdürünün odasında oturup, gelen hasta yakınlarına hakaret etmeye kadar fevri hareketlerde bulunması, kantin ihalesinin iptal edilmesi, hastanede sorunların her geçen gün artması sonucu bu lojmanlarla ilgilenmesinin düşünülemeyeceği konuşulurken, geceleri bu lojmanlarda ışık olduğunu gören vatandaşlar, " atıl haldeki lojmana gece girip çıkanların kim olduğu meçhul. Geceleri bazen ışık görülüyor. Kapı-baca kırık. Aşıklar da girer, alkolikler de girer, madde bağımlıları da girer. Bu lojmanlar birer kamu hazinesidir. Yazık değil mi bu binalara? Buna yetkililer bir çözüm bulmalıdırlar " Diye konuşuyorlar.

Bu lojmanların kapı - cam - çerçevelerinin kim tarafından söküldüğü, lojmanlarda bulunan ve hastaneye su aktarımını sağlayan su pompalarının, şofben,mutfak tezgahı, su saatleri, dolaplar, ve daha birçok demirbaşın halen orada bulunup bulunmadığı, bunlar orada yoksa ne gibi bir tutanak tutulup nereye verildiği,bu kamu malı olan demirbaşların Sağlık Müdürlüğüne tutanakla teslim edilip edilmediği, çalınıp çalınmadığı tespit edildi mi? Çalınmadıysa ve başka bir yere aktarıldıysa, bundan Sağlık Müdürlüğünün haberi var mı?

Bu kapı-cam-çerçeveleri sökenler kimlerdir?

Eğer kimliği belirsiz kişiler tarafından söküldüyse, su pompaları ve diğer demirbaşlar çalındıysa ,tutanak tutuldu mu?

İhmali olanlar hakkında soruşturma açıldı mı?

Bu henüz yeni olan kamu malı lojmanların çürümeye terk edilmesi doğru mu?

Mali ve idari işler müdürü bu durumu başhekime iletti mi? ne karar alındı?

BU LOJMANLARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Hastane yetkililerinin bu konuda ne yaptığı, Valilik ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğünün bu konuda ne gibi bir çalışma yapacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin