info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Engellileri Servis Dışı Bıraktılar

Muratlı’da istasyon yanındaki üst geçide asansör yapılması için büyük bir mücadele başlatan Muratlı Engelliler Derneği başkanı Mehmet Çiğdem’in bu çabası kısa bir süre de olsa gerçekleşti.

İstasyon yanındaki üst geçide asansör kurulması ile büyük sevinç yaşayan engellilerin bu sevinci yarım kaldı. Engelliler Haricinde Herkes Kullanıyor Bu asansör için sürekli şikayet geldiği, asansörün engelli ve yaşlılar için olmasına rağmen,herkesin adeta yük taşımacılığı gibi kullandığı,içeriye büyük tuvaletini bile yaptığı,asansör içi kamera olmadığı için tespit edilemediği,dolayısıyla asansörün magandalar tarafından zara gördüğünü yazmıştık.

Fakat bir çözüm üretilemedi. Dışarıya Kamera Takıldı Fail Yok İstasyon çevresine kamera takılmasına rağmen,şehir magandaları aşırı derecede kalın olan camı parçaladılar.Gözlem için konan kameranın önünün de kapalı olduğu,asansör camı parçalandıktan sonra kamera önündeki ağaç dallarının kesildiği görüldü.

Asansör Sigortalıymış, Camı Tamir Etmiyorlar ,Asansörü Çalıştırmıyorlar. Edinilen bilgiye göre,asansörün sigortalı olduğu, buna rağmen aylardır camın takılmadığı,asansörün çalışmasını engelleyecek bir şey olmamasına rağmen asansörün çalıştırılmadığı, sürekli servis dışı yazdığı görülüyor.

Engelliler Dernek Başkanından Tepki;”madem çalıştırmayacaktınız neden yaptınız” Muratlı Engelliler Derneği başkanı Mehmet Çiğdem ve başkan yardımcısı Bülent İşbilir, “biz bu asansörün kurulması için,sürekli servis dışı bırakılsın diye mi mücadele ettik?

Birkaç magandanın yüzünden biz neden mağdur bırakılıyoruz?

Bu asansörün bir an önce faaliyete geçirilmesini,dışarıdaki kamera ile birlikte asansör içine de kamera takılarak, magandaların bulunup cezalandırılmasını,devlet demiryollarının bir an önce bu engellileri engelleme uygulamasından vazgeçmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Önemli olan engellileri sadece engelliler gününde hatırlamak değil,onların hayata uyumunu kolaylaştırmaktır” Dediler. TCDD yönetiminin bu durumda ne gibi bir çalışma yapılacağı,Muratlı engellileri tarafından merak ve ivedilikle bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin