info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Skandal

Belediyede BirTane Kültür Sorumlusu Yok mu?

Muratlı’da hem CHP ilçe teşkilatında hem de Muratlı belediyesinde tuhaflıklar komedyası bitmiyor. 

Daha önce de Muratlı Belediyesi ile ilçenin CHP teşkilatının adeta tek bir kurum haline geldiğini belirten birçok haber gündeme gelmişken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür programları kapsamında gerçekleştirilen tiyatro günlerinin Muratlı ayağında, bir kez daha sanat ve siyaset birbirine karıştı. 

Muratlı Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen tiyatro oyunundan önce ve devamında, sanat siyasette şov gösterisine dönüştürüldü. 

TÜM İLÇELERDE TİYATRO OYUNUNUN ORGANİZASYONUNU BELEDİYELER YAPARKEN, HİÇ BİR YETKİSİ OLMAMASINA RAĞMEN, CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI VE CHP ÜYESİ OLMAKTAN BAŞKA HİÇ BİR VASFI OLMAYAN BİR BAYAN, TİYATRO KENDİ ORGANİZASYONLARIYMIŞ GİBİ, GELEN İZLEYİCİLERİ KARŞILAYARAK EV SAHİPLİĞİNİ ÜSTLENDİ. 

Bu kişilerin belediye başkan yardımcısı ile yakın dostlar olması ve her daim belediyede başkan yardımcısının odasında çay-kahve eşliğinde sohbette bulunması, belediye başkan yardımcısından cesaret alarak ev sahipliğine soyundukları düşünülüyor. 

TÜM İLÇELERDE BELEDİYELERİN KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER BÖLÜMÜ ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİRKEN, MURATLI’DA BU MANZARA KAFALARDA, “CHP TİYATRO GÜNLERİ”Mİ OLUYOR? SORUSU OLUŞMASINA NEDEN OLDU. 

Her zaman olduğu gibi, bu kez de protokol krizi yaşanan Muratlı belediye organizasyonlarında, basına ve engellilere ön sırada yer ayrılması gerekirken, tüm ilçelerin aksine Muratlı’da vurdumduymazlık devam ediyor. Üstelik engelli uyum yasasına rağmen bu yasa hiçe sayılıyor. Protokolün üst düzey mülki idare amirleri, basın ve engelliler için olması gerekirken, Muratlı’daki bu tiyatroda partililer ve ailelere ayrılması, sanat ve yerel yönetim adına kara bir leke olarsak tarihe yazılmaya devam ediyor. Muratlı belediyesi ile CHP ilçe teşkilatının bu girişimlerine, belediye başkanı tepkisiz kalırken, tiyatrolara katılmaması da şaşkınlıkla karşılanıyor. 

Yerel yönetimle siyasetin iç içe geçtiği Muratlı için, Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Kültür daire başkanı Ahmet Poyraz, CHP il başkanı Recep Ökten ve tiyatrolarda ev sahipliğine soyunan kadın kolları başkanının il başkanı Fatma Ormancı’nın, bu yaşananlara daha ne kadar sessiz kalacağı merak ediliyor.
Kaynak : Murat Ürtekin