info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Şoförler Yasayı Hiçe Sayıyor

İçişleri bakanlığının tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına cep telefonu mesajıyla yaya kuralları ve öncelik yayanın olduğu konusunda mesaj göndermesine, engelli park yeri ve yaya geçiş alanına park etme cezalarının artmasına rağmen, şoförler kuralları hiçe saymaya devam ediyor.

Sürekli uyarılmalarına rağmen, özel araç şoförleri, fabrika servis şoförleri ve kamyonlar da dahil olmak üzere, Muratlı’da trafik ihlali yapanların sayısı azalmıyor. Özellikle sabah saatlerinde işçi indirme bindirme yerinde Mithatpaşa, ilkokulu arkasındaki alanda yaya geçidine ve servis indirme bindirme yeri park yapılmaz tabelasına rağmen, burada trafik ihlalleri azalmayıp artarken, bu kurallara servis şoförleri de riayet etmiyorlar.

Belediye binası önünde durak olmamasına rağmen orada indirme-bindirme yapan servis araçlarına göz yuman gerek büyükşehir gerekse Muratlı belediyeleri zabıtalarının yanı sıra, lise taksi durağı yanındaki yaya geçidine park eden servis araçlarına da aynı müsamaha gösterilince, şoförler kural tanımıyor. Ayrıca, Hürriyet meydanı kavşağındaki yaya geçidi de sürekli park ihlali yaşanırken, Muratlı Hükümet konağı karşısındaki ENGELLİ PARK YERİNE PARK EDEN GÖRGÜ ENGELLİ İNSANLAR AZALMIYOR.

Özellikle Muratlı’nın girişinden çıkışına kadar olan alandaki ihlallerde, şoförler uyarılarda uyarana kafa tutarak tepki gösteriyorlar. Muratlı Belediyesinin kameraları teslim alıp emniyete devir yapmaması, belediye başkanının cezai işlem uygulamaktan vazgeçtiklerini, vatandaşın canını cezalarla yakmak istemediklerini söylerken, yaya ve engelli vatandaşların tepkisini görmemezlikten gelmesi şaşkınlıkla karşılanıyor.

Kaynak : Murat Ürtekin