info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TCDD Engelli Yaşlı ve Tüm Vatandaşları Mağdur Etti

Muratlı’nın ortasından geçen tren yolu, istasyon yanındaki üst geçit ve 3-4 aydır bitirilmesine rağmen çalıştırılmayan engelli asansörü yüzünden vatandaş mağdur oldu.

Kış ayında kar yağışlarıyla birlikte kullanılamaz hale gelen bu üst geçit ve bir hafta gibi kısa bir zamanda yapılmasına rağmen, aylardır çalıştırılamayan engelli asansörü nedeniyle Muratlı halkı Devlet demiryollarına büyük tepki gösteriyor. Kar nedeniyle tamamen kapanıp düzleşen üst geçit merdivenlerinden karton üzerine binerek kızak gibi kayan çocukların görüntüsünü izleyen vatandaşlar, “burası üst geçit mi kayak pisti mi?

Basamakları görünmeyen bu merdivenden bırakın engelli ve yaşlıyı, normal vatandaş geçemez. Bir engelli asansörü yaptılar, engel oldu. Aylardır çalıştıramadılar. Bu sorumsuzluk mu, ihmal mi? Bu vatandaş nereden geçecek? Biz Muratlı’yı ikiye bölen bu tren yolunu istemiyoruz” diyorlar.

BU HİZMETE SOKULAMAYAN ASANSÖRÜ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER HAFTASINDA DA DİLE GETİRMİŞTİK. ÜST GEÇİDE ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILMASI İÇİN DİLEKÇE VEREN MURATLI ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET ÇİĞDEM, YOLU KAPATAN TREN NEDENİYLE ASANSÖRE BİNEREK GEÇMEK İSTEMİŞ, ASANSÖRÜN ÇALIŞMADIĞINI GÖRÜNCE, “ENGELLİLER GÜNÜNDE ENGELE TAKILDIK” DEMİŞTİ.

AYRICA TREN YOLU GEÇİT ALTINDA BULUNAN KANAL MAZGALI DA YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN CİDDİ TEHLİKE YARATIYOR. VATANDAŞ İSYANDA; “İLÇEMİZİ İKİYE BÖLEN TREN YOLU KALDIRILSIN”

Kaynak : Murat Ürtekin