info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak`tan İbretlik Konuşma

80 Milyon Şehit Veririz Bir Karış Toprağımızı Vermeyiz, Müslümanlıkla Terör Asla Bağdaştırılamaz, Devletimiz Güçlü Bir Devlettir.

11 ilçede 16.iftar programının sonuncusunu yapan Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, her partiden, her kesimden insanların katılımının sağlanmasının yanı sıra, yaptığı barış ve kardeşlik konuşmasıyla Muratlı halkından büyük alkış aldı. 

Kadir Albayrak yaptığı konuşmada; Muratlılı vatandaşlarımız aynı coşku, kutsiyet ve dostluk içerisinde bir araya gelmişler. İşte Ramazan ayının, bizim dinimizin güzelliği budur. Kardeşlik, beraberlik, aynı sofrada aynı lokmayı paylaşmaktır. Bizler bugün burada huzur içerisinde, rahat bir şekilde iftarımızı yapıyorsak, bunun en büyük sebebi, ülkemizin bütünlüğü, mutluluğu, geleceği için şehit olan bütün vatan evlatlarımızın sayesindedir. Allah onlardan razı olsun, hepsini rahmetle anıyoruz. 

Bizler, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ana felsefesi olan, “yurtta sulh, cihanda sulh” felsefesinde, hep barış içerisinde, onun gösterdiği yol içerisinde bugün buralara geldik. Elbette barışı severiz. Özellikle Misak-ı Milli hudutları içerisindeki topraklarımızın bütünlüğünün korunması ana sebebimiz, ana hedefimizdir ama gerekirse bu toprağın bütünlüğünü korumak için,500 şehit veririz,1000 şehit veririz,10.000 şehit veririz, Kıbrıs’ta olduğu gibi, Çanakkale’de olduğu gibi 250 bin şehit veririz, gerekirse 80 milyon şehit veririz ancak bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz. 

Bundan 3-4 gün önce, Atatürk havalimanında masum insanların katledildiği ve bunları katleden örgütün de Müslümanlık adına bunu yaptığını söylersek, yanlış olur. Bu örgütün Müslümanlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çünkü bizim dinimiz, dünyanın en güzel dinidir. Kardeşlik, barış, sevgi dinidir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) bundan 1400 yıl önce veda hutbesinde, dünyanın ilk insan hakları evrensel beyannamesini açıklamıştır. “beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü yoktur, insanlar kardeştir, Müslümanlık ortak dindir” demiştir. “Kıyametin kopacağını bilseniz bile ağaç dikiniz” diyen böyle bir dinin,böyle bilginin adına,Müslümanlıkla,dinle,terör asla bağdaştırılamaz. 
Son olarak, bizler sonuna kadar topraklarımızı savunacağız, bu güzel akşamdaki gibi hep beraber kardeşlik ve birlik içerisinde olacağız. 

DEVLETİMİZ GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR. BU SIKINTILARI ATLATACAKTIR.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin