info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanı Bana Hakaret Etti ve İftirada Bulundu

Muratlı Mera Başkanı Mustafa Şen, Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanı Bana Hakaret Etti ve İftirada Bulundu dedi

Muratlı Mera Birliği başkanı Mustafa Şen,89 hayvan üreticisi olarak önce şehir dışına çıkarıldıklarını, şehir dışında mera alanına kulübeler yaparak hayvanlarını baktıklarını, Muratlı belediye başkanı ve Tekirdağ Tarımsal daire başkanının kendilerini burada da rahat bırakmadıklarını, İl tarım müdürlüğüne müracaatlarının da bir sonuç vermediğini, il tarım müdürlüğünün kendilerini başlarından savdığını, gazeteci Murat Ürtekin ile bu konuda röportaj yapmalarının ardından, Tekirdağ Büyükşehir tarımsal daire başkanının kendisini telefonla arayıp hakaret ettiğini ve “ o gazeteciyle siyaset yapıyorsunuz” suçlamasında bulunduğunu söyledi.

Adı geçen basın mensubunu son sürüldükleri yer olan Müsellim köyü (mahallesi) mevkiindeki meraya götürerek açıklamalarda bulunan Mustafa Şen; Muratlı belediyesi, yıllardan beri hayvancıları mağdur etmeyi kendilerine bir ilke olarak edindi. Belediye başkanı olduğunda, ilk iş olarak havyan pazarını kaldırdı. Ardından eski mezbahayı kapattı. Yeni mezbahanın da hiç açılışını yapmadan, bir tane daha hayvan kesimi olmadan yıkılmasına neden oldu. Muratlı belediye başkanı baktı ki bizimle baş edemiyor, hayvan bakmaya devam ediyoruz,2014 yılında Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra hayvanları şehir dışına çıkarma kararı aldı. Biz de 70 parsel mera olan Kayalık mevkiinde hayvanlarımızı bakmaya başladık.

Burada da barındırmadı. Sonra Biz de Müsellim bölgesinde 3 parsel merada hayvanları bakarken, bu kez de bizim mera alanımıza tecavüz ederek mevcut merayı kazarak derinleştirdi, yol yaptı ve mera alanına fidan dikmek suretiyle tecavüzde bulundu. Biz de Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu döneminde şikâyette bulunduk ve dava açarak 13-10,2014 tarihinde bu davayı kazanarak bu tecavüzü durdurduk. Şimdi de Büyükşehir belediyesi benim 3 parsel merama çakıl dökerek meramı mahvediyor. Burada hayvanlar taş, çakıl mı yiyecek?

14 Ekim saat 16.30 civarında tarımsal daire başkanını aradım,”burada yol çalışması yapıyorsunuz ve oradaki çakılı benim merama döküyorsunuz” dedim ve kendisinden bu bozulmuş alan için gübre istedim. Amacım çakıl ve araçlardan tahrip olan meranın ıslah edilmesiydi. Bana hakaretlerde bulundu ve, “sen o gazeteciyle siyaset yapıyorsun” Dedi. Ayrıca bu tarımsal daire başkanı, bize belediyenin hayvanların şehir dışına çıkarılması için karar alma yetkisinin olmadığını, bu kararın kaymakamlığın olduğunu ve benim yalan söylediğimi belirtti. Elimde 2014 yılında belediyenin bu kararı aldığına dair resmi belge mevcuttur. İl tarım müdürüne de gittik, bize hiç yardımcı olmadı.

Hiç bir zaman destek olmadı. Yer talebimizde bizi başından savdı. Burasının resimlerini çektim. Muratlı Kaymakamlığına, Tarım Bakanlığına ve Başbakanlığına resmi yazımı yazıp göndereceğim. Artık yasalar karşısında cevaplarını versinler. İl Tarım müdürlüğünden ben zaten başından beri şikâyetçiyim. Bizim problemimizi bildiği halde ya yukarı aktarmıyor ya da çözüm üretmiyor. Bir yetkili memuru yok mu? Göndersin buraya, bizi toplayıp sorunlarımızı dinlesin. Ben Muratlı belediye başkanından, Büyükşehir tarımsal daire başkanından İl tarım müdürlüğünden memnun değiliz.”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin