info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Yetkililer Bu Tehlikeyi Görmüyor mu?

Burada bulunan saman yığını yaklaşık üç yıldır burada

Süleymanpaşa - Muratlı arasında, heyelan mevkii, Yarapsan şifalı çamur alanı sapağında bulunan, Macaristan ile Türkiye dostluğu adına bir taş anıt bulunan yerdeki devasa saman yığını tedirginlik yaratıyor. 

Yaklaşık üç yıldır burada bulunan bu saman yığınına kimsenin müdahale etmemesi, yetkililerin de bu konuda bir girişimde bulunmaması, hem tarla sahipleri, hem de o yolu kullanan şoförleri rahatsız etmeye devam ediyor. Özellikle bölgede tarlası olan çiftçilerin korkulu rüyası olan bu saman yığını için vatandaşlar, “dikkatsiz biri veya gece vakti bu yolu kullanan alkol almış bir grup nedeniyle bu kuru saman yığını alev alırsa, çevredeki ekili tarlaların tamamı yanma riski taşımaktadır. Böyle bir durumda, hangi yetkili bunun hesabını verecek? " demekteler. 

Ayrıca tam bu saman yığınının önünde bulunan taş tan anıtta, “MACAR ÖZGÜRLÜK KAHRAMANI 2. RAKOCZİ FERENC’İN ŞİFA BULMAK İÇİN GİTTİĞİ ÇAMUR,1200 METRE AŞAĞIDADIR.” Yazmaktadır. 

Turizm alanı kabul edilen bu yerin ve tam da iki ülkenin Türk ve Macar dilinde yazılmış sembolik anıtı arkasında bulunan devasa saman yığınını yetkililer görmüyor mu? 
Yaklaşık üç yıldır bu saman yığınını sorumsuzca yol ve tarla kenarına bırakan kişi veya kişilerin kim oldukları ve neden bıraktıkları çözülemiyor mu? 
BİZİ MACAR DOSTLARIMIZ ÖNÜNDE MAHÇUP EDEN BU KİŞİ VEYA KİŞİLER KİMLER?
Kaynak : Murat Ürtekin