info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tiyatro Sanatçısı Gürcan Koç`tan Anlamlı Oyun ve Mesaj

İçimiz Yanıyor Tekirdağ ve Çorlu`nun Başı Sağolsun

Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin kültür-sanat projesi kapsamında düzenlenen tiyatro günleri adına, Muratlı’da “AHA DA ŞU BİZİM TV” adlı tiyatro oyunu sergilendi. 

Toplumun televizyon karşısında yozlaştığını ve gerçek dünyanın dram ve acımasızlığına duyarsız kaldığını anlatan tiyatro oyunu, televizyonla yozlaşan topluma vurgu yaparak, izleyenleri hem güldürdü hem de ağlattı. Ülkemizde ve yanı başımızda süren terör ve Suriye’deki savaşa vurgu yapan, Tiyatro oyunundan önce ve sonra, şehit olan Çorlu’lu asker için duygu yüklü bir mesaj veren “Fıkralarla Türkiye” adlı komedi program oyuncusu,tiyatro oyunu yazar ve yönetmeni Gürcan Koç; “İnsanlar televizyonlardaki dayatma programları izlerken,şehit olan gencecik evlatlarımızın birkaç saniyelik haberini bile izlemeyerek duyarsız kalıyorlar.

Bu acıları paylaşmak yerine,şehitlerimize ve acılı ailelerine duyarsız kalıyoruz. Bugün burada sizlere hoş vakit geçirmek için bir oyun sergiledik. Şaka bir yana, bizim en mahremimize, yatak odamıza hatta tuvaletimize kadar giren televizyon; Bize hiç sormadan yapılan programlar, zorla damarımıza, ruhumuza enjekte edilen, örfümüzü, âdetimizi bozan hatta insanlığımıza dokunan hatta dilimizi bozan bir sürü kıytırık programlar yapılıyor. Bize hiç sormuyorlar. Aslında bize sorsalar, biz neler isterdik? Dedem anlatırdı; babannemi görebilmek için aynı sokaktan defalarca geçermiş. Şimdi dedem yaşındakilere bakıyorum, evlilik programında hunharca göbek sallıyorlar. Ben bunları yapan dedeler değil, torunlarına masallar anlatan dedeleri istiyorum. Ne acı ki, yanıbaşımızda süren bir savaş var. Anlamsız, acımasız, hangi sebep uğuruna, neden olduğunu bilmediğimiz bir savaş, bu savaşa gözlerini kapatan milyonlar ve biz insanlarız. 

Deniz kıyılarına artık dalgalar, balıklar vurmuyor, çocuklar vuruyor ve bunları hiç kimse görmüyor. Ben gözleri kör adamlar değil, sesini çıkarabilen insanlar istiyorum. Herkesin elinde bir akıllı telefon var. İnsanlar televizyonlardan izleyemediklerini, akıllarınca o akıllı telefonlardan izlemekteler. Öyle ki,79 milyonluk bu ülkede, artık akılsız telefonlar para etmiyor. 

Oysa ben bizi tutsak eden, akıllarımızı alan telefonlar değil, Bizim tutsak edeceğimiz akıllı insanlar istiyorum. Yanı başımızda uzayan acımasız bir savaş ve bu savaşı umursamayan insanoğlu. Her gece kanallarda şarkıcılık türkücülük adına berbat sesleriyle kulaklarımızı tırmalayan genç insanlar; Ben, bilmem hangi ünlü için kendini paralayan gençler değil, ÜLKESİ İÇİN, İNSANLIK İÇİN KENDİNİ PARALAYAN GENÇLER İSTİYORUM. 

Birileri bir kanalda delikanlılığın kitabını yazıyor, birileri bir kanalda erkekliğin kitabını yazıyor. Biz ömrümüz olduğu müddetçe, burada sizlerle birlikte, bu küçük sahnede, bu kadar yürekli insanla, İNSANLIĞIN KİTABINI YAZMAYA ÇALIŞACAĞIZ. ŞEHİTLERİMİZİ UMURSAYIN, ONLARI GÖRMEZDEN GELMEYİN. BU DAYATTIRILAN PROGRAMLAR YANINDA, VATAN İÇİN HAYATLARINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR DAKİKALIK DAHİ HABER OLSUN. 

ÇÜNKÜ ONLAR BİZİM İÇİN CAN VERİYORLAR. RUHLARI ŞAD OLSUN” DEDİ.
Kaynak : Murat Ürtekin