info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Valilik, Kaymakamlık ve Belediye El Koyabilir

Muratlı’da uzun süredir yılan hikayesine dönen Muratlı tarihi postane için artık Tekirdağ Valiliği, Muratlı Kaymakamlığı ve Muratlı belediye başkanlığı için tekrar el konarak kamulaştırma için yasal engeller nihayet ortadan kalktı.

Muratlı eski Belediye Başkanı Merhum Salim Malcılar tarafından, sembolik bir fiyatla Kızılay dispanseri yapmak için, Muratlı tren istasyonu yanındaki Fransız yapımı tarihi postanenin yanındaki arsa Kızılay’a verilmişti. Kızılay Muratlı şubesi bu tarihi postaneyi de sahiplenmiş, Kaymakamlığın bu postaneyi restore ederek kullanma talebini de yetkisi olmamasına rağmen engellemişti.

Tapuda, bu postanenin de kendi sorumluluğunda olduğunu gösterir ibareler olması sebebiyle, bu konuda sürekli Kızılay genel merkezi sorun çıkarmıştı. Bu alana iki katlı bir bina yapan Kızılay Muratlı şube başkanlığı, KIZILAY DİSPANSERİ YAPMAK ŞARTIYLA DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANINDAN ALARAK KURDUĞU BİNAYI ASLA BİR DİSPANSER OLARAK KULLANMAYIP, USULSÜZ ŞEKİLDE PANSİYON OLARAK KİRALAMA YOLUNA GİTMİŞTİ.

Kızılay binasının gerekli hizmet kriterlerine uymadığını gören Tekirdağ Kızılay şube başkanı Hamiyet Çizen de bu şubeyi kapatarak demirbaş eşyaları toplattı. Tarihi postanenin şüpheli bir şekilde yanması, Kızılay’a ait iki katlı binada bir gazinin ölü bulunması sonucu metruk hale dönüşen iki katlı Kızılay binası, Muratlı belediye ekipleri tarafından yıkıldı. ŞU ANDA KIZILAY ADINA PANSİYON YAPMA VAADİYLE ALINAN ARAZİDE USULSÜZ PANSİYON İŞLETİMİ, SORUMLU OLDUĞU TARİHİ POSTANENİN YANMASI, BİR GAZİNİN KURUMA AİT BİNADA HAYATINI KAYBETMESİ VE BELEDİYE EKİPLERİNCE AMACI DIŞINDA KULLANILAN KIZILAY BİNASININ YIKILMASI SONUCU,TEKİRDAĞ VALİLİĞİ,MURATLI KAYMAKAMLIĞI VE MURATLI BELEDİYESİNİN BU TARİHİ POSTANEYİ KURTARMAK İÇİN ADIM ATMALARININ ÖNÜ AÇILMIŞ,DEVLET TARAFINDAN KAMU ADINA İSTİMLAK EDİLEREK, SAVAŞ DÖNEMİNDE FACİALARA SAHNE OLAN FRANSIZ YAPIMI TARİHİ POSTANENİN RESTORASYON İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLİP MURATLI KAYMAKAMLIĞI HİZMETİNE SUNULMASININ ÖNÜ AÇILIRKEN, BU YERİ KAYMAKAMLIĞA VERMEYEN KIZILAY’A KAMU İSTİMLAK BEDELİ RAYİCİ ÜZERİNDEN ÜCRETİ ÖDENEREK ALINIP, ZAMANINDA SEMBOLİK FİYATLA ALINAN YERİN YİNE SEMBOLİK FİYATLA DEVLETE DEVREDİLMESİ GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR.

Valiliğin ve Kaymakamlığın bu yönde ne gibi bir girişimde bulunacağı, tarihi eser bakımından fakir olan Muratlı’ya ve Muratlı’nın tanıtımına faydalı olacak bu yerin turizm kayıtlarına katılması için ne gibi bir çalışma yapılacağı, Valilik, Kaymakamlık, Müzeler Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü nezdinde ne gibi bir çalışma yoluna gidileceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin