info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yazar Mine Engin Tekay Muratlılıları Duygulandırdı

Kadın cinayetlerini durduracağız platformu Tekirdağ şube başkanı, Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi yazar Mine Engin Tekay, Muratlı belediye başkanlığı işbirliği ile belediye meclis salonunda Muratlı halkıyla bir araya geldi.

“Sardunya Kokulu Kadınlar” adlı kitabıyla, kadınların yaşadıkları şiddet, taciz, tecavüz ve işkenceyi akıcı bir dille kaleme alan Mine Engin Tekay, “Kadınım, Katilimi Sevmişim” adlı ikinci kitabı ile herkesin gönlünde taht kurmuştu. Muratlı halkına, üvey babanın tacizi ve annenin şiddetini anlatan yazar,duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.Her gittiği şehirde en az 45 dakika konuşmasına rağmen,her etkinlikte dinleyicilerin daha fazla beklenti içinde olması,kadın cinayetlerini durduracağız platformunun Özgecan yasasının çıkması için umudunu arttırmasına neden oluyor. 

Bu konuda bir konuşma yapan Mine Engin Tekay; Bizler, ezilen, şiddet gören, evde, okulda, işyerinde, yaşı ne olursa olsun tacize uğrayan kızlarımızın, kadınlarımızın sesi ve çektiği acıların haykırışlarının yankısı olmaya çalışıyoruz. 

“Ölümüne sevdim, o yüzden öldürdüm” gibi aciz ifadelerle ceza indirimi alan bu vicdan fakiri insanların gereken cezaları alması için mücadelemiz sürecek. Bizim için simge haline gelen Özgecan Aslan’ın adıyla, “Özgecan Yasası”nın çıkması için imza kampanyamız büyük bir hızla artarak bizi umutlandırıyor. Başka ölümler olmasın, Özgecan’lar yaşasın, kadına şiddet, taciz, tecavüz ve eziyet son bulsun diye verdiğimiz mücadelede sizlerin desteği ve gücünü hissetmek bizi daha da umutlu kılıyor. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız. 

Biz, kadın katillerine ceza indirimi değil, ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Dedi. Program, imza etkinliği ile sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin