info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

40 Bin Lirasını Aldıktan Sonra Kamyonetle Birlikte Yakmışlar

Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesine bağlı Karayahşi köyü çıkışındaki boş arazide, yaklaşık bir ay önce tüfekle vurulduktan sonra bir kamyonun şöfor mahallinde yakılarak öldürülen Hasan Bölgen in (58) cinayet zanlıları jandarma tarafından yakalandı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Karayahşi köyü çıkışındaki boş arazide, yaklaşık bir ay önce tüfekle vurulduktan sonra bir kamyonun şöfor mahallinde yakılarak öldürülen Hasan Bölgen'in (58) cinayet zanlıları jandarma tarafından yakalandı.    

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Beldesi'nde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 3 çocuk babası Hasan Bölgen, 15 Mart akşamı gelen bir telefonun ardından ailesine, "Karayahşi Köyü'nde satılık hayvan varmış. Onları almaya gidiyorum." diyerek 39 NR 091 plakalı kamyonetine binerek evden ayrıldı. Saatin geç olmasına rağmen Bölgen'den haber alamayan ailesi, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Ertesi gün Karayahşi Köyü çıkışındaki boş arazide vatandaşlar kamyoneti yanmış halde buldu. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaptığı incelemede kamyonetin ön kısmında sürücüsünün de yanmış cesedi bulundu. Ölen kişinin yapılan incelemelerin ardından Hasan Bölgen olduğu belirlendi. Otopsi sonucunda Bölgen'in tüfekle vurulup öldürüldükten cebindeki 40 bin lira paranın alındığı, ardından da kamyonetle birlikte yakıldığı belirlendi.    

JANDARMA KISA SÜREDE OLAYI ÇÖZDÜ    
Soruşturmayı genişleten Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Hayrabolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevredeki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Bir kooperatifin güvenlik kamerası ise Hasan Bölgen'in kullandığı kamyoneti ve arkasında kamyoneti takip eden 39 FU 206 plakalı otomobili fark etti. Otomobil plakasından yola çıkan ekipler, otomobilin kiralık olduğunu ortaya çıkardı. Kiralayan firma ile yapılan görüşmenin ardından cinayetle ilgisi olduğu iddiasıyla Hasan Bölgen'i arayarak 'Karayahşi Köyü'nde satılık hayvan var' diyen Soner S.(32), Tayfur E.(25). Cevat Engin (24). Orhan B.(23). oldukları kesinleşince, zanlılar, ikamet ettikleri, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gözaltına alınarak, Hayrabolu İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Jandarmadaki sorgularında cinayeti işlediklerini itiraf eden zanlılar Hayrabolu Adliyesi'ne getirildi.    

HALK ADLİYE ÖNÜNDE LİNÇ ETMEK İÇİN BEKLEDİ
Hasan Bölgen'i yanındaki 40 bin lirayı aldıktan sonra tüfekle öldürdüklerini ve ardından yaktıklarını ve parayı bölüştüklerini itiraf eden 4 zanlıyı adliye çıkışı yaklaşık bin kişi dışarıda öfkeyle bekledi. Herhangi bir linç olayının yaşanmaması için polis ve jandarma olağan üstü güvenlik önlemine rağmen kalabalık beklemeyi sürdürdü. Mahkeme çıkışı, zanlıları kalabalığın elinden jandarma kaçırdı.    

Hayrabolu Adliyesi'nde mahkemece tutuklanan zanlılar Tekirdağ Kapalı Cezaevine götürüldü.