info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Acil Müdahale Merkezi Kurulacak

Tekirdağ da acil müdahale merkezi kurulacak

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Tekirdağ ile Antalya da "deniz kirliliğini önlemek" ve "deniz kazalarına müdahale etmek" amacıyla Marmara Ereğlisi ilçesine Acil Müdahale Merkezi kuracak.
Tekirdağ Liman Başkanı Mübin Salter Salt, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından Marmara Ereğlisi nde kurulacak Acil Müdahale Merkezi nin önümüzdeki dönemde faaliyete başlayacağını söyledi.
Salt, deniz kirliliğinin önlenmesi ve deniz kazalarına yerinde müdahale etmek için Tekirdağ ve Antalya da olmak üzere Türkiye de iki yerde kurulacak merkez bünyesinde Eğitim ve Koordinasyon merkezlerinin de yer alacağını belirtti.
Marmara Denizi nin, küçük olmasına rağmen taşıdığı yoğunlukla stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Salt, Marmara Ereğlisi nde kurulacak merkezle ilgili olarak, Müsteşarlık yetkililerinin ilçeye gelerek, belediye meclis üyelerini bilgilendirdiklerini kaydetti.
İlçe merkezinin, 10 kilometre batısında 250 dönüm alan üzerine kurulacak merkezin arazisinin belediye sınırları içinde olması nedeniyle Belediye imar planında bazı değişikliklerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildiren Salt, merkezin kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.