info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Sosyal İşler Dünya Otizm Farkındalık Ayı Etkinliği Ramada Otelde Yapıldı

Tekirdağ Ak parti Sosyal işler başkanlığı tarafından Tekirdağ da faaliyette olan Otistik öğrenciler velileri, öğretmenleri ve basın ile bu gün Tekirdağ Ramada Otelde sorunların görüşülmesi için bir araya geldiler.

 

Tekirdağ Ak parti Sosyal işler başkanlığı tarafından Tekirdağ da faaliyette olan Otistik öğrenciler velileri, öğretmenleri ve basın ile bu gün Tekirdağ Ramada Otelde sorunların görüşülmesi için bir araya geldiler.
 
2 nisan ve 2 mayıs tarihlerini kapsayan dünya otizm farkındalık ayı dolayısıyla Tekirdağ da bulunan 50 otistik öğrenci, Çorlu da olan 50 otistik öğrenci için neler yapılabileceği, eğitimlerinin naısl olduğu, 2007 yılında iptal edilen yönetmeliğin tekrar çıkarılması, Millieğitim bakanlığı bünyesindeki okulun otistik öğrencileri yetiştiren öğretmenlere profesyonel yetişmiş uzmanlar tarafından eğitim konusunda kurs verilmesi Çorluda bulunan otistik öğrenciler için Fevzi Çakmak otistik eğitim merkezinin kısa sürede tamamlanması. Otistik öğrencilerin 18 yaş sonrası nasıl yaşamlarının sürdürecekleri, otistik öğrencilerin topluma faydalı olabilmeleri için neler yapılması gerektiği, eğitim saatlerinin az olduğu,  okulda öğrenciler için yaşam merkezlerinin bulunması AB normlarında Türkiye de de otistik öğrencilerin yetiştirilmesi için yeniden düzenlemelerin yapılması konularında istekler dile getirildi.
 
Türkiye de 8 bin civarında öğretmen olduğu, toplumumuzda Binde 4 oranında da otistik çocuk doğduğu düşünüldüğünde öğretmen sayısını yetersiz olduğu anlatıldı. Sosyal işler başkanı Cüneyt Yüksel Ramada otelde düzenlenen toplantıyla ilgili velilerin her zaman yanlarında olduklarını okulun ihtiyaçlarını karşılanması bakımından devletin karşılayamadı ihtiyaçların imkanlar nezdinde karşılayabileceklerini anlattı.
 
Ramada otel müdürü Tacettin Tıraş da Tekirdağ da sosyal etkinlik içerisinde yapılan bütün toplantılara otel işletmesi olarak her zaman destek veriyoruz, bu çalışmalarımız devam edecektir dedi.
 
Tekirdağ Ramada otel de düzenlenen etkinliğe Ak parti sosyal işler başkanı Cüneyt Yüksel, Sibel Demir, Av. Sevilay Bozdoğan Koç, Fatma Erol, Neşe Köstek, Müesser Güloğlu, Emine Güvencin Mızrak ile otistik okulu müdürü Dinçer Dönmez ve öğrenci velileri katıldı.