info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Tekirdağ Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanaı Aytekin Öklü`den Açıklama

Çevre bize ecdadın bir mirası değil gelecek nesillere bırakacağımız emanetidir

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı Çevre Şehir ve Kültür birim başkanı Aytekin Öklü 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle basın açıklamasında bulundu .Öklü "İnsanlığın bugünü ve geleceği için çevreyi koruma ve geliştirmeye yönelik tedbirlerin görüşüldüğü 1972 yılındaki İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana 5 Haziran tarihi tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanmaktadır."dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aytekin Öklü açıklamasının devamında "Ülkemizde ve dünyada, insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’ büyük önem arz etmektedir. Tüm dünya zaman içerisinde küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Küresel çapta yapılan yanlışlıklarla ortaya çıkan bu sorunlarla mücadelede yine küresel çapta ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Fakat dünyanın gelişmiş birçok ülkesinin bu mücadeleye gerçek anlamda katkı sağlamadığını üzülerek görmekteyiz oysaki insanlığın hayat kalitesinin arttırılması ancak temiz bir çevre ile doğal kaynakların dengeli ve tedbirli kullanılması ile mümkündür .Bu çerçevede soluduğumuz havanın kalitesinin iyileştirilmesinden kullanılan içme suyunun temizlik ve hijyen güvencesine ,atıkların yeniden değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasına ,ses ve gürültü kirliliğinin önüne geçilmesine kadar çok geniş bir perspektifte devlet,toplum ve birey olarak sorumluluklarımız bulunmaktadır"dedi. İl başkan yardımcısı Öklü sözlerinin sonunda "Çevrenin bize ecdadın bir mirası gibi değil gelecek kuşaklara devredeceğimiz bir emaneti olduğu gerçeğiyle daha temiz daha yaşanabilir bir dünya bırakabilme ümit ve inancıyla Tekirdağ'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum "dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin