info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Altın Çilek Tekirdağ da Üretilecek

Yer kirazı demonstrasyon üretimi projesi Şarköy ilçesinde uygulanmaya başlandı. Anavatanı Peru olan Physalis peruvina (altın çilek), Türkiye de yer kirazı, güve feneri isimleriyle de tanınıyor.

 

Fidelerin üreticilere dağıtım organizasyonu Ziraat Yük. Müh. Ebru Doğrucan, Ziraat Müh. Özlem Sarı ve diğer İlçe Tarım Müdürlüğü personelinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Teslim töreninde hazır bulunan İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ yaptığı açıklamada, "Çiftçi şartlarında altın çilek denemesini çok önemsiyoruz. İlimize uyum sağlaması ve pazar oluşması durumunda, çalışmalarımız devam edecektir. Amacımız alternatif ürünleri geliştirmektir. Bütün üreticilerimize, bol kazançlı ve bereketli ürünler dileriz." dedi.
 
Karadağ, ilde ilk defa adaptasyon üretimine alınan ve ülke genelinde bin adet olarak tesis edilen üretim parsellerinden 500-750 kg/da ürün alınabildiğini söyledi. Çekirdeklerinden elde edilen fidelerle tek yıllık olarak üretilebilen altın çileğin tüketiciler arasında son dönemde popüler olduğunu kaydeden Karadağ, projenin Şarköy ilçesinde başarılı olması, diğer üreticilere alternatif ürünlerden ekonomik gelir elde edilmesi konusunda, yeni imkan ve açılım oluşturacağını kaydetti.